9 mai 2021, 23:16

Un cuplu a fugit de la azil folosind codul Morse

Un soț și soția sa au evadat pentru scurt timp dintr-o unitate de asistență din SUA, folosindu-și experiența militară cu codul Morse, pentru a descifra și memora codul încuietorii electronice a ușii. Cuplul, care are demență și boala Alzheimer, nu a fost identificat în evidențele statului. Cei doi au dispărut pentru aproximativ 30 de minute în 2 martie, după care un necunoscut i-a văzut mergând pe un drum la două cartiere depărtare de azil.

După ce s-au întors la casa de îngrijire, personalul a fost curios cu privire la modul în care cuplul a scăpat din unitate. Bărbatul a spus că a lucrat anterior cu codul Morse în armată și a reușit să folosească această experiență pentru a învăța codul ușii, ascultând cum a introdus personalul numerele în tastatură.

Azilul a fost amendat cu două mii de dolari de către oficialii statului. Unitatea de locuit asistat a declarat autorităților de reglementare de stat că va preveni incidente similare, verificând rezidenții mai frecvent. Azilul și-a schimbat, de asemenea, toate codurile de la uși. Unitatea a precizat că siguranța rezidenților este prioritatea principală a comunității de pacienți.

Foto: Tennessean


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.