20 aprilie 2024, 5:36

Bacalaureat 2020. Cum se vor desfășura probele din acest an

Elevii care vor susține examenul de Bacalaureat în acest an vor avea parte de un examen cu totul și cu totul atipic, deoarece probele se vor desfășura în condiții speciale, în contextul pandemiei de coronavirus.

Așadar, examenul de Bac din această vară va fi susținut în săli de clasa în care vor intra cel mult 10 elevi și vor fi așezați la aproximativ 2 metri distanţă unul față de celălalt. Mai mult decât atât, candidaților li se va lua și temperatura înainte de a intra în sala de examen, iar aceasta nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade Celsius. Totodată, elevii vor mai fi obligați să poarte masca de protecție în timpul examenelor.

În plus, în fiecare sală de clasă prezenţa unui cadru medical este obligatorie.

Bacalaureatul din acest an începe cu proba scrisă la limba şi literatura română, pe 22 iunie. A doua probă are loc pe 23 iunie la Limba şi literatura maternă, pe 24 iunie are loc proba obligatorie a profilului, iar pe 25 iunie proba la alegere a profilului și specializării.

Calendarul probelor

9 – 12 iunie 2020   Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

22 iunie 2020    Limba și literatura română – proba E. a) – proba scrisă

23 iunie 2020    Limba și literatura maternă – proba E. b) – proba scrisă

24 iunie 2020    Proba obligatorie a profilului – proba E. c) – proba scrisă

25 iunie 2020    Proba la alegere a profilului și specializării – proba E. d) – proba scrisă

29 iunie – 01 iulie 2020  Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A  (modificat) Citește și: Vești bune pentru elevi! Probele orale ale examenului de Bacalaureat se anulează

29 iunie  -05 iulie 2020  Recunoașterea și echivalarea competențelor lingvistice și digitale, potrivit edupedu.ro.

Trebuie reamintit și faptul că  „pentru anul școlar 2019-2020, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal și probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației și cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență”, potrivit prevederilor incluse în OUG adoptată de Guvern pe 14 mai.

Sursă Foto: Playtech.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol