27 octombrie 2020, 5:42

Băile Herculane, în topul centrelor spa din Europa. Ce spune clasamentul The Guardian

Recent, celebra publicație internațională The Guardian a introdus stațiunea Băile Herculane în top zece al celor mai bune destinații de wellnes și spa din Estul Europei. Clasamentul mai include și recomandările publicației pentru diverse locuri în care tratamentele sunt calitative și la prețuri mult mai mici decât în Vest.

„Romanii sunt cei care au pus apele dătătoare de viaţă de la Băile Herculane pe hartă. Cele 15 izvoare termale, numite după zeităţi, inclusiv Diana şi Neptun, au fost iubite şi de Habsburgi, care le-au adăugat splendide căsuţe rococo. Sovieticii adorau şi ei apele bogate în sulf şi au adăugat blocuri uriaşe din ciment, care în prezent acoperă mare parte din capacitatea de cazare a staţiunii. Grand Hotel Minerva oferă un suflu elegant la un preţ avantajos. Boli neurologice, ale coloanei vertebrale, inflamatorii pot fi tratate cu ajutorul terapiei cu ozon, magnetoterapiei, al băilor din plante, iar oaspeţii cu pachete turistice au acces complementar la băile termale şi saună”, scrie editorul The Guardian, citat de Digi24. 

Pe lângă restortul de spa al Băilor Herculane, articolul mai recomandă cititorilor și alte destinații din Europa care pun la dispoziție turiștilor tot felul de tratamente de înfrumusețare la prețuri mult mai mici decât cele practicate în vestul continentului.

Printre aceste stațiuni balneclimaterice se numără Truskavets din Ucraina, Bükfürdő din Ungaria, Cieplice din Polonia, Banjisht din Macedonia de Nord, Istarske Toplice din Croația, Karlova Studánka din Cehia, Sanatoriul Ozerny din Belarus și Atomska Banja din Serbia.

Sursă Foto: dodotravel.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.