17 mai 2021, 0:03

Cum afli dacă o bancă te-a spionat

Vrei un credit? Banca aleasă are posibilitatea să te verifice la Fisc. Partea bună este că și tu poți verifica online dacă banca a cerut informații despre veniturile tale, prin Spațiul Privat Virtual (SPV). Acest serviciu online de la Fisc permite obținerea mai multor documente în format electronic, printre care și interogările pe care le fac băncile la privind veniturile unei persoane fizice.

După ce intri în contul SPV, alege din stânga Solicitări > Informații. În formularul care se afișează, la Tip Document, alege InterogariBanci. Interfața SPV-ului nu este una dintre cele mai prietenoase, așa că va trebui să mai faci un pas ca să afli rezultatul solicitării tale: răspunsul poate fi vizualizat în secțiunea Mesaje, din partea stângă a paginii. Apasă pe PDF, pentru a descărca un fișier din care afli dacă vreo bancă s-a interesat de veniturile tale.

Serviciul pus la dispoziție de ANAF mai permite contribuabililor să afle și informații precum contribuțiile sociale declarate de angajatori pentru ei sau datoriile bănești față de Fisc. Pentru acest lucru, urmezi pașii de mai sus, apoi, la Tip Document, alege Obligații de plată.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.