12 septembrie 2022, 13:31

Bani pentru reabilitarea “noului Transalpina”, un drum în care nu s-a mai investit de 40 de ani

Românii se vor bucura de încă o șosea spectaculoasă în România, asemănătoare cu Transaplina. Aceasta va atrage foarte mulți turiști din țară, dar și din străinătate, deoarece oferă niște peisaje superbe.

Consiliul Judeţean Arad va aloca peste patru milioane de euro pentru modernizarea unui drum pe care dorește să-l transforme în ”noul Transalpina”.

Preşedintele instituției, Iustin Cionca, spune că este vorba de drumul judeţean Dieci – Dezna, cu o lungime de 11,3 kilometri, care va fi reabilitat complet, după 40 de ani în care nu s-au făcut intervenţii substanţiale pe acest tronson, relatează agenția de presă RADOR, preluată de g4media.ro.

„Păstrând, desigur, proporțiile, de la Julița la Dezna vom avea un drum asemănător cu Transalpina, doar de interes județean, într-o zonă poate chiar mai pitorească. La prima vedere, un astfel de proiect poate genera niște întrebări cu privire la oportunitate, întrucât drumul traversează comunități mici și dispersate, însă tocmai caracterul pauper al acestor comunități pledează pentru nevoia unei legături rutiere care să le pună în valoare ecosistemul și să faciliteze mobilitatea oamenilor din zonă înspre bazinele industriale ale județului. Această mobilitate nu doar că îi va ajuta pe arădenii din comunitățile periferice să acceadă mai ușor la un loc de muncă, ci va fi o contribuție suplimentară la combaterea depopulării micilor comunități de pe traseu”, a precizat președintele Iustin Cionca.

Președintele CJ Arad a mai spus că drumul va lega staţiunea Moneasa de DN 7 Arad-Deva, printr-o scurtătură care va pune în valoare zona montană a judeţului.

Sursa foto: Google Maps


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol