CITIRE

Banksy – artistul devenit o inspirație pentr...

Banksy – artistul devenit o inspirație pentru cei care vor să ducă graffiti-ul la rang de artă

Banksy este considerat unul dintre cei mai talentați artisti de graffiti. Operele sale i-au consacrat imaginea de activist politic neconvențional, care militează prin intermediul artei urbane satirice împotriva războaielor, consumerismului, imperialismului și totalitarismului.

sursă: boredpanda.ro

De asemena, prin umorul său negru scoate în evidență probleme ale societății precum sărăcia sau inegalitatea de șanse.

sursă: boredpanda.ro

Operele lui Banksy se vând la licitaţie cu preţuri exorbitante, care ajung de multe ori la câteva sute de mii de euro. El și-a creat reputația datorită atitudinea lui rebelea, anarhistă și neobișnuită care au adus plusvaloare operelor sale.

sursă: boredpanda.ro

Lucrările sale artistice de critică politică şi socială au fost realizate în majoritatea cazurilor pe străzi, pereţi şi poduri din oraşe din întreaga lume.

sursă: boredpanda.ro

Această operă de artă care înfățișează o fetița care tocmai a scăpat un balon în formă de inimă reprezintă una dintre cele mai de succes creații cu amprenta Banksy. Un sondaj britanic realizat în luna iulie a anului curent pe un eșantion de 2.000 de persoane a clasat  „Girl with a Baloon” pe primul loc în preferințele publicului. Graffiti-ul a fost realizat pe fațada unui magazin din Shoreditch – un cartier din estul Londrei, în 2002. Ulterior, pictura a fost detașată de zid și vândută la licitație în 2014 pentru suma de 500.000 de lire sterline (circa 560.000 de euro).

 

sursă: boredpanda.ro

Cel mai mare mister care gravitează în jurul artitului este cel al identităţii sale reale, așa că numeroși jurnaliști, fani sau critici de artă au încercat să afle cine se ascunde în spatele pseudonimului Banksy. Cu toate acestea, Banksy simbolizează mai mult decât un artist. Este un simbol, o emblemă și o sursă de inspirație pentru cei care îi înțeleg arta și mesajele din spatele ei.

Astfel, mai mulți artiști au adoptat un stil asemănător cu cel al faimosului Bankst

Am ales cinci dintre cele mai apreciate lucrări facute de diverși artiști care văd în Banksy un model și o sursă de inspirație.

sursă: boredpanda.ro

sursă: boredpanda.ro

sursă: boredpanda.ro

sursă: boredpanda.ro

sursă: boredpanda.ro


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.