27 mai 2022, 14:46

Banksy surprinde din nou. A lansat o serie de desene care promovează purtarea măștii

Banksy surprinde din nou. A lansat o serie de desene care promovează purtarea măștii , misteriosul artist stradal din Londra, a reușit să surprindă din nou cu o nouă serie de desene, care promovează de această dată purtarea măștii de protecție. Autorul a realizat o întreagă serie de desene cu șobolani în metroul londonez, în perioada crizei sanitare declanșată de noul coronavirus, anunță Agerpres citând DPA.

Vezi această postare pe Instagram

. . If you don’t mask – you don’t get.

O postare distribuită de Banksy (@banksy) pe

 

Însuși artistul a putut fi surprins în momentul realizării operelor. Îmbrăcat într-un costum alb, purtând ochelari de protecție, mănuși albastre și o vestă orange, acesta a fost confudat de pasageri cu unul dintre angajații companiei de transport.

Nu mare le-a fost mirarea când au realizat cine este de fapt misteriosul bărbat. În video-ul care a fost urcat apoi pe pagina de Instagram a artistului, care a fost rapid viralizată, fiind urmărită de peste 3 milioane de oameni până miercuri, artistul a folosit șabloane pentru a desena șobolanii pe pereții interiori ai trenului, dar și pe ferestrele vagoanelor.

Aceștia sunt surprinși în ipostaze diverse, unul dintre ei folosind masca de protecție pe post de parașută, în timp ce un altul care nu poartă o mască strănută pe o fereastră, lăsând în urma sa o mare pată de vopsea.

Finalul clipului vine și cu un apel la responsabilitate, un mesaj pe zidul unei stații de metrou pe care scrie ‘I get lockdown” (”Sunt izolat”), o versiune a versului ”I get knocked down, but I get up again” (”Sunt doborât, dar mă ridic din nou”), fiind un vers din hitul ‘Tubthumping” al trupei Chumbawamba.

Totodată, Banksy a postat pe Instagram și un cometariu care însoțește înregistrarea video: ”Dacă nu porţi mască – nu te molipseşti”.

Acțiunea artistului vine în contextul în care, guvernul britanic a anunțat că purtarea măștilor va deveni obligatorie în toate magazinele din Anglia, începând cu data de 24 iulie.

Sursă Foto: travelarticleaday.com

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol