25 iulie 2024, 20:07

Bărboșii construiesc o școală pentru copiii din Cluj. „No, hai la treabă!”

O asociație are un proiect grandios în Cluj.

Beard Brothers vor să construiască o școală și să strângă suma de 300.000 de euro prin diferite acţiuni caritabile, dar şi prin donaţii. Clădirea va fi în primă fază de 400 de metri pătraţi. Asociația bărboșiilor a anunțat că își propune, în cea de-a 13-a campanie, construirea unei „altfel” de școli.

După 6 ani de activitate, după 12 campanii mari şi nenumărate experienţe frumoase concluzia este aceeaşi: schimbarea se face prin #educaţie!

Oameni frumoşi, ne-am decis să pornim pe cel mai greu şi lung drum de până acum. Beard Brothers construieşte o şcoală!

#BeardBrothersSchool este planul nostru pentru cea de-a 13 – a campanie. Ne-am propus o altfel de şcoală: un loc în care toti oamenii se vor dezvolta învăţând o meserie, un loc în care vor asimila cunoştinte necesare dezvoltării personale şi profesionale, un loc în care se va crea o comunitate de la care cu toţii vom avea de invăţat.

#BBSchool – va avea mai multe direcţii principale:

1. Educaţie pentru copii – Cursuri şi Workshops practice pe diferite domenii de activitate, cât şi cursuri suplimentare pentru o asimiliare mai bună a materiilor şcolare generale.
2. Schimbarea mentalităţii privind meseriile şi formarea profesională în această direcţie.
3. Sprijinirea beneficiarilor privind reconversia profesională.

Proiectul este structurat pe două ramuri:

SOCIAL – ramură adresată copiilor din centrele de plasament sau care provin din familii care au o situaţie precară. Aceştia vor beneficia gratuit de serviciile şcolii.
ECONOMIC-SOCIAL – cursurile şi workshop-urile vor avea un cost prestabilit, iar fondurile strânse vor asigura aceleaşi servicii pentru cei care nu îşi permit (Learn & Help).
Costurile proiectului #BBSchool sunt estimate la 300 de mii de euro. (Prima fază a proiectului se rezumă la construcţia şcolii într-un spaţiu de aproximativ 400 mp, în jurul Clujului.)

Între timp, dăm restart proiectului The Tutors – proiect de mentorat care se bazează pe aceleaşi principii ca şi BBSchool, dar la o scară mai mică.

No, hai la treabă!”, susțin cei de la Asociaţia Beard Brothers, potrivit cluju.ro.

sursa foto: cluj.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol