22 mai 2024, 7:43

BAT a publicat rezultatele preliminare pentru 2023

Joi, 8 februarie, BAT a publicat rezultatele preliminare aferente anului încheiat la 31 decembrie 2023.

Astfel, veniturile înregistrate la nivel global au fost de 27,2 miliarde de lire. Cifra este susținută și de noile categorii de produse din portofoliul companiei, care câștigă teren pe piețele internaționale.

În total, aproape 24 de milioane de persoane la nivel global folosesc în prezent produse care nu implică ardere din portofoliul BAT. Doar anul trecut, peste 3 milioane de noi consumatori au ales această categorie de produse, optând fie pentru dispozitivele care încălzesc consumabile din tutun sau plante (glo), cât și dispozitive de vaping sau produse moderne cu nicotină pentru uz oral (Velo).

În ceea ce privește țintele de sustenabilitate, BAT și-a asumat anii trecuți o serie de obiective ambițioase, pe care a reușit să le îndeplinească înainte de termen. Cantitatea de apă extrasă a fost redusă cu 39,2%, deși ținta inițială era de 35% în 2025, iar emisiile de CO2 au fost reduse cu o treime (33%) față de anul 2020 pentru Scopul 1 și 2. Totodată, nivelul de deșeuri generate a fost redus cu 28,2% față de anul 2017, ținta inițială fiind de 25% până în 2025.

Construirea unui viitor mai bun – A Better Tomorrow™ – prin intermediul unei lumi fără fum („a smokeless world”) reprezintă obiectivul major asumat de companie pentru următorii ani, aceasta vizând atingerea unui număr de 50 de milioane de utilizatori ai noilor categorii de produse cu risc redus* până în anul 2030.

Raportul și detalii complete aici.

*Bazat pe dovezile existente și presupunând o trecere completă de la fumat la aceste produse. Aceste produse nu sunt lipsite de risc și provoacă dependență.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol