CITIRE

BCR își expune din „tezaur” la Art Saf...

BCR își expune din „tezaur” la Art Safari București!

Material realizat de: Bianca Mitulețu

La cea de-a cincea ediție „Art Safari București”, Banca Comercială Română își va expune o parte din colecția de artă.

Întreaga colecție cuprinde valoroase opere ale artiștilor români, care nu se află în circuitul public: Tonitza, Petrașcu, Pallady, Dărăscu, Ressu, Țenculescu, Baba, Bernea.

Ediția se va desfășura în perioada 11-20 mai, Piața George Enescu din București.

Sursa: http://www.revistabiz.ro, „Peisaj la Balcic” (1934-1936), de Nicolae Tonitza – Colecţia BCR

„Arta este considerată adesea ca una dintre singurele constante din viaţa noastră. Ca un reper constant în viaţa românilor, BCR a colecţionat, de-a lungul timpului, valori ale creaţiei artistice, pe un traseu paralel muzeelor şi colecţiilor. Banca a devenit astfel un fin observator, dar şi deţinător al patrimoniului cultural românesc. BCR îşi expune o parte din tezaurul său, cu o selecţie de pictură românească, de la Nicolae Tonitza la Ion Ţuculescu. Colecţia băncii, care cuprinde şi o secţiune de artă contemporană, s-a dezvoltat în principal pe coordonatele stilistice ale perioadei interbelice. Este o epocă în care mari artişti, cu viziuni puternic individualizate, au contribuit la apariţia unei arte româneşti cu o abordare diversificată a momentelor din spaţiul românesc, dar şi în Europa, în consonanţă cu marile direcţii estetice ale epocii”, a declarat Ionuţ Stanimir, director executiv direcţia de comunicare BCR, conform news.ro.

 „Colecţionând artă, o bancă îşi extinde tezaurul şi devine un conservator al patrimoniului cultural. Suntem onoraţi că vom expune în cadrul Art Safari Bucureşti acest tezaur al BCR, o instituţie cu o lungă tradiţie de colecţionar”, a afirmat Ioana Ciocan, director Art Safari București.

În cadrul expoziției  ”50 de pictori impresioniști din colecția BCR”, cei prezenți vor putea admira numeroase opere ale mai multor artiști precum:  Alexandru Ciucurencu, Aurel Băeșu, Camil Ressu, Corneliu Baba, Dumitru Ghiață, Eustaţiu Stoenescu, Gheorghe Petraşcu, Henri H. Catargi, Horia Bernea, Ion Theodorescu Sion, Ion Ţuculescu, Iosif Iser, Jean Alexandru Steriadi, Marius Bunescu, Max Arnold, Nicolae Dărăscu, Nicolae Tonitza, Octav Băncilă, Rodica Maniu, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Samuel Mutzner, Ştefan Luchian, Ştefan Popescu, Theodor Pallady, Vasile Popescu.

http://www.revistabiz.ro, „Grădina verde” (1989), de Horia Bernea – Colecţia BCR


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.