28 septembrie 2020, 15:15

Studiile arată că atunci când eram mici știam sensul cuvintelor înainte să le folosim

Bebelușii încep să învețe înțelesul cuvintelor cu mult timp înainte să vorbească, arată un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Duke din Durham, Carolina de Nord.

„Este ceva deosebit de interesant, noi am descoperit dovezi ale faptului că pentru bebeluși, până și primele lor cuvinte nu reprezintă ‘insule’ izolate: chiar și cu un vocabular foarte mic ei par să dețină o înțelegere a faptului că anumite cuvinte și concepte sunt mai ‘asemănătoare’ decât altele”, a declarat Elika Bergelson de la Universitatea Duke, potrivit scientificamerican.com.

sursa: msnbc.com

Învățarea cuvintelor necesită realizarea unor conexiuni între vorbire și lumea din jur și o înțelegere a felului în care cuvintele se corelează între ele. Echipa coordonată de Elika Bergelson a studiat mai mulți bebeluși în vârstă de șase luni pentru a vedea dacă ei recunosc aceste conexiuni sau dacă recunosc doar cuvinte izolate.

sursa: motherforlife.com

Bebelușii, sugerează autorii studiului, „ar putea știi suficient despre înțelesul unui cuvânt pentru a-l spune separat de un referent neasociat, dar nu și de cel asociat. Poate că bebelușii știu că ‘mașina’ nu se referă la suc, dar nu știu dacă pietonul face parte din categoria cuvântului ‘mașină'”, a adăugat coordonatoarea cercetării.

 

[Sursa imagine: netmums.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.