23 aprilie 2024, 12:08

Belarus se pregătește pentru război, a declarat președintele Aleksandr Lukașenko

Președintele Belarus, Aleksandr Lukașenko, a făcut declarații referitoare la pregătirile de război ale țării sale. În timpul unei vizite de lucru, el a afirmat că Belarus se pregătește pentru un posibil conflict și că este important să fii pregătit pentru război dacă dorești pacea, transmite BelTA preluată de agenția rusă Interfax.

Lukașenko a menționat că subunitățile militare din țară sunt în pregătire și că sunt furnizate diverse tipuri de armament și tehnică militară.

El a subliniat că Belarus nu amenință pe nimeni și că nu intenționează să ocupe teritorii străine, ci dorește să-și cultive propriile pământuri.

Lukașenko a menționat că reacțiile pozitive sau negative din partea țărilor vecine depind de acțiunile Belarusului și că este important să facă ceea ce consideră a fi corect pentru țara sa. „Dacă de acolo (din ţările neprietenoase – nota Interfax) cineva ţipă şi ne critică, să ştiţi că în acest caz noi facem ceea ce trebuie, dar dacă ei vor începe să ne laude, atunci este rău”, a spus el.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol