21 iunie 2022, 5:53

Belgia închide cinematografele, teatrele, sălile de concerte și stadioanele în contextul escaladării infecțiilor cu varianta Omicron a coronavirusului

Belgia introduce duminică noi restricţii sanitare, care includ închiderea cinematografelor, teatrelor, sălilor de concerte şi tribunelor de pe stadioane, informează EFE, preluată de agerpres.ro.

Măsurile suplimentare vin într-un moment în care Belgia are o incidenţă cumulată de 1.094 de puncte, cu o scădere săptămânală a infecţiilor de 36%, care a rămas constantă de la sfârşitul lunii noiembrie.

Premierul belgian Alexander de Croo, al cărui guvern federal a convenit asupra acestor măsuri împreună cu regiunile Flandra, Valonia şi Bruxelles, a justificat miercuri aceste decizii prin prudenţă în faţa noii variante Omicron, despre care se ştie că este mai transmisibilă decât Delta.

Obiectivul, a precizat liberalul flamand, este de a ”încetini răspândirea” Omicron, de a ”gestiona presiunea asupra spitalelor” şi de a se garanta că şcolile se vor deschide pe 10 ianuarie.

Însă noile protocoale în materie de sănătate, care prevăd excepţii, cum ar fi muzeele, bibliotecile şi lăcaşurile de cult, au scandalizat sectorul culturii, agrementului şi sportului, care a convocat un protest la Bruxelles duminică.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol