22 ianuarie 2022, 4:42

Mare decizie în Belgia: îți poți recupera mingea aterizată din greșeală în curtea vecinului

De la 1 septembrie, în Belgia, oricine aruncă mingea accidental în grădina unui vecin va avea dreptul legal să o recupereze, fără ca vecinul să se împotrivească. Același lucru se va aplica și pentru proprietarii de animale de companie care doresc să salveze animalele rătăcite.

Până la 1 septembrie, vecinul trebuie să returneze mingea, dar îți poate refuza accesul în grădină. De la 1 septembrie, aveți dreptul să mergeți să vă luați mingea sau animalul de companie, cu condiția să ajungă acolo accidental. Nu este permisă lovirea mingii peste gard doar pentru a arunca o privire pe proprietatea semenului tău.

Procedura este simplă: vei suna la ușa vecinului și-l vei informa că trebuie să-ți recuperezi mingea de la el. Dacă refuză sau nu este nimeni acasă, poți intra în grădină, dar numai ca să-ți cauți mingea sau animalul, nu să iei alte lucruri.

S-au exprimat îngrijorări cu privire la faptul că noua lege va duce la izbucnirea unui comportament antisocial. Conform unei modificări aduse legii, oamenii vor avea dreptul să meargă pe terenul privat cu condiția ca acesta să nu fie îngrădit sau cultivat. De asemenea, va fi un drept legal să intrați în grădina unui vecin pentru a instala o scară atunci când tunzi un gard viu sau cureți un jgheab.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.