Inteligența artificială poate să îmbunătățească în mod simțitor calitatea berii, conform unui studiu publicat în Nature Comunications și citat de The Telegraph.
Experimentul a durat 5 ani și s-a desfășurat în Belgia, la Institutului de Cercetare a Berii din Leuven, unde un sistem AI a analizat și corelat 250 de rețete de bere cu peste 180.000 de recenzi pentru aceleași beri.
La final, sistemul AI a determinat care sunt ingredientele sau procedeele de fabricație care îi determină pe consumatorii să spună că o bere este proastă și, mai mult de atât, a venit cu sugestii de îmbunățire a rețetelor.
Oamenii de știință de la Institutului de Cercetare a Berii din Leuven spun că vor să folosească același sistem AI pentru a îmbunătăți gustul berii fără alcool.
Pe viitor, același procedeu s-ar putea aplica pentru a face mai preparatele vegane pe placul mai multor oameni, menționează sursa citată.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol