30 aprilie 2024, 12:14

Bere mai bună, produsă cu ajutorul inteligenței artificiale

Inteligența artificială poate să îmbunătățească în mod simțitor calitatea berii, conform unui studiu publicat în Nature Comunications și citat de The Telegraph.

Experimentul a durat 5 ani și s-a desfășurat în Belgia, la Institutului de Cercetare a Berii din Leuven, unde un sistem AI a analizat și corelat 250 de rețete de bere cu peste 180.000 de recenzi pentru aceleași beri.

La final, sistemul AI a determinat care sunt ingredientele sau procedeele de fabricație care îi determină pe consumatorii să spună că o bere este proastă și, mai mult de atât, a venit cu sugestii de îmbunățire a rețetelor.

Oamenii de știință de la Institutului de Cercetare a Berii din Leuven spun că vor să folosească același sistem AI pentru a îmbunătăți gustul berii fără alcool.

Pe viitor, același procedeu s-ar putea aplica pentru a face mai preparatele vegane pe placul mai multor oameni, menționează sursa citată.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol