Totodată, editurile au mai declarat război și Ministerului Culturii, pe motiv că ar fi aprobat cerea de funcționare a bibliotecilor din România, potrivit Rfi.ro.
Principalul argument al acuzatorilor este acela că Bookster nu cumpără cărțile direct de la editura la care au fost publicate, ci de la alte librării online și offline.
Pe de altă parte, oficialii Bookster atacă această decizie, menționând că: ”Editurile implicate în procesul împotriva bibliotecii publice Bookster şi a Ministerului Culturii susţin că din cauză că oamenii pot împrumuta gratuit cărţi de la o bibliotecă publică, vânzările editurilor pot scădea“, spun oficialii Bookster, potrivit Libertatea.
Aceștia mai susțin și faptul că editurile au implicat și Ministerul Culturii în acest proces pentru un aspect strict procedural, ce are în vedere formularea efectivă a titlului de autorizație pentru bibliotecile publice Bookseter, care în acte se numește ”Aviz de funcționare“ şi nu ”Decizie“, aşa cum susţin editurile că ar fi trebuit, mai precizează sursa citată anterior.
Sursă Foto: storience.com
Comentariile sunt oprite pentru acest articol