26 septembrie 2023, 21:53

Biblioteca corporatiștilor, în război cu zece edituri. Motivul pentru care Bookster a fost dată în judecată

Zece edituri din România, printre care Polirom, Nemira sau Humanitas, împreună cu Asociația Editorilor din România au dat în judecată biblioteca corporatiștilor, Bookster, pe motiv că aceasta desfășoară o concurență neloială, afectându-le astfel vânzările, anunță Rfi.ro. 

Astfel, editurile au dat în judecată biblioteca corporatiștilor ce are ca și clienți angajații celor mai mari companii din România pentru că le-au afectat vânzările din ultima perioadă. Potrivit acestora, faptul că cele mai recente publicații apar imediat la Bookseter, le scad profitul și reduce dorința cititorilor de a-și mai achiziționa noi cărți.

Totodată, editurile au mai declarat război și Ministerului Culturii, pe motiv că ar fi aprobat cerea de funcționare a bibliotecilor din România, potrivit Rfi.ro. 

Principalul argument al acuzatorilor este acela că Bookster nu cumpără cărțile direct de la editura la care au fost publicate, ci de la alte librării online și offline.

Pe de altă parte, oficialii Bookster atacă această decizie, menționând că: ”Editurile implicate în procesul împotriva bibliotecii publice Bookster şi a Ministerului Culturii susţin că din cauză că oamenii pot împrumuta gratuit cărţi de la o bibliotecă publică, vânzările editurilor pot scădea“, spun oficialii Bookster, potrivit Libertatea.

Aceștia mai susțin și faptul că editurile au implicat și Ministerul Culturii în acest proces pentru un aspect strict procedural, ce are în vedere formularea efectivă a titlului de autorizație pentru bibliotecile publice Bookseter, care în acte se numește ”Aviz de funcționare“ şi nu ”Decizie“, aşa cum susţin editurile că ar fi trebuit, mai precizează sursa citată anterior.

Sursă Foto: storience.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol