23 iunie 2024, 10:57

Biblioteca Metropolitană București, la ASTROFEST 2024

 Biblioteca Metropolitană București (BMB) este încântată să anunțe participarea sa, în calitate de partener, la ASTROFEST 2024, cel mai mare festival de știință și astronomie în aer liber din România, care se află la cea de-a 10-a ediție.

Evenimentul va avea loc în zilele de vineri, 17 mai, și sâmbătă, 18 mai, în Parcul Crângași din Sectorul 6 al Capitalei.

Ca în fiecare an, ASTROFEST celebrează Ziua Mondială a Astronomiei, sărbătorită anual în sâmbăta cea mai apropiată de faza Lunii de Prim Pătrar. Festivalul oferă publicului larg oportunitatea de a explora tainele universului, prin observații astronomice, conferințe și ateliere interactive.

„Ne bucurăm să fim prezenți, și în acest an, la ASTROFEST, un eveniment de referință pentru iubitorii de știință și astronomie. Biblioteca Metropolitană București își propune să aducă mai aproape de public cunoașterea și explorarea universului, prin activități educative și resurse informative de calitate”, a declarat Managerul BMB, Ramona Ioana Mezei.

În cadrul festivalului, vizitatorii vor putea descoperi colecțiile noastre de cărți și materiale despre astronomie și știință, își vor putea face permise de acces la bibliotecă, vor putea participa la atelierele noastre educative, la diverse experimente, jocuri și concursuri inedite.

De asemenea, cei mici se pot bucura, atât vineri, cât și sâmbătă după amiază, de spectacolele Teatrului de Păpuși „Licurici”, primul și singurul Teatru de Păpuși al unei biblioteci metropolitane, un proiect cultural și educativ al Bibliotecii Metropolitane București, activ de peste 40 de ani.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol