28 septembrie 2022, 0:24

Biden a fost probabil infectat cu subvarianta BA.5: suferă de dureri în gât, tuse, dureri musculare și îi curge nasul

Președintele american, Joe Biden, are COVID-19, iar starea sănătății sale se îmbunătățește, iar președintele își tolerează bine tratamentul, a declarat medicul său personal într-o scrisoare publicată sâmbătă de Casa Albă, scrie Le Figaro

Simptomele lui continuă să se amelioreze ”, a scris dr. Kevin O’Connor, care spusese deja cu o zi înainte că președintele este mai bine.

Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, suferă în continuare de dureri în gât, tuse, dureri musculare și îi curge nasul. Democratul, care a primit o vaccinare completă împotriva Covid-19, este tratat cu Paxlovid, un medicament anti-Covid de la Pfizer. El „continuă să tolereze bine tratamentul ”, a spus medicul său.

Infecție probabilă cu subvarianta BA.5

Acest medicament antiviral acționează prin scăderea capacității virusului de a se replica, oprind astfel progresia bolii. Este recomandat in Statele Unite persoanelor cu risc de a dezvolta un caz sever de boală, categorie in care se încadrează presedintele american din cauza vârstei sale.

Președintele a fost probabil infectat cu subvarianta BA.5 a variantei Omicron, a adăugat Kevin O’Connor. Foarte contagioasă, această variantă este dominantă în SUA, unde reprezintă aproximativ 80% dintre cazuri.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol