1 iulie 2022, 19:31

Biden vrea să candideze și la alegerile din 2024 (spune Kamala Harris)

Vicepreședintele american Kamala Harris a semnalat că Joe Biden „intenționează să candideze” la următoarele alegeri americane, programate pentru 2024, ceea ce a stârnit din nou speculații având în vedere vârsta sa înaintată – ar urma să candideze la 81 de ani. „Președintele intenționează să candideze și, dacă o va face, voi fi partenerul său. Am alerga împreună”, a declarat Harris, în timp ce se pregătea să plece spre California la bordul Air Force Two.

Biden a declarat în martie că s-ar simți „foarte norocos” să se confrunte cu fostul ocupant al Casei Albe, Donald Trump, la următoarele alegeri, după alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, ceea ce a dus la deschiderea unei comisii în Camera Reprezentanților pentru a stabili gradul de vinovăție al acestuia în asaltul asupra Capitoliului și teoriile privind fraudele electorale.

Întrebat dacă o ipotetică revenire a fostului președinte Trump la Casa Albă ar anula accentul pus de administrația sa pe politica externă, Biden a spus atunci că aceștia se concentrează pe alegerile de la jumătatea mandatului din noiembrie, în care sunt în joc majoritățile din Senat și Camera Reprezentanților. „Principala mea preocupare este să mențin controlul asupra Camerei Reprezentanților și Senatului SUA pentru a putea continua să fac lucrurile pe care am reușit să le fac, cum ar fi creșterea economiei și abordarea rațională a problemelor de politică internațională pentru a conduce lumea liberă”, a explicat el, potrivit ‘The Hill’.

În martie 2021, președintele american a anunțat deja că se așteaptă să candideze, deși a evitat să dea ceva ca sigur, argumentând că are „mult respect pentru destin”. „Niciodată nu am putut să iau nimic ca fiind de la sine înțeles la patru ani și jumătate, trei ani și jumătate distanță”, a spus el ca răspuns la întrebările reporterilor, scrie Cope.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol