17 iulie 2024, 23:11

Bihorul, promovat de Charlie Ottley

Județul Bihor este pe cale să devină o destinație turistică de renume internațional, datorită jurnalistului britanic Charlie Ottley.

Charlie Ottley include Bihorul în campania amplă de promovare a României, în cea de-a treia ediție a filmului documentar „Flavours of Romania”.

Documentarul poartă semnătura celebrului regizor și jurnalist britanic, cunoscut pentru explorările sale captivante ale României, anunță Radio România Cluj.

Echipa „Flavours of Romania”, sub coordonarea lui Charlie Ottley, a filmat cadre spectaculoase în cele mai atractive ținuturi ale județului Bihor.

Vizita sa în comuna Căbești a fost una memorabilă, fiind întâmpinat de primarul Corina Ene.

Primarul Corina Ene a împărtășit entuziasmul său pe rețelele de socializare, subliniind importanța prezenței lui Charlie Ottley în Căbești:

Am avut bucuria de a întâlni un om care simte românește așa cum noi, uneori, curpinși de problemele cotidiene, uităm să simțim. Charlie și echipa lui mi-au dat multă energie să continui proiectele lansate în acești ani. Au confirmat și ei despre Căbești că este, într-adevăr, o comună s-o iubești. Urmează o surpriză minunată! De abia aștept să împărtășesc mai multe. Mulțumesc, dragi căbeșteni, că dați suflet acestor proiecte frumoase pe care le inițiem! Recomand din suflet serialul Flavours of Romania pe Netflix„.

Documentare de succes

Charlie Ottley este cunoscut pentru realizarea unor documentare de călătorie ce au avut un impact semnificativ în promovarea României. Printre cele mai notabile se numără „Wild Carpathia” (2011) și „Aromele României” (2017), în care jurnalistul britanic a prezentat cultura, gastronomia și frumusețea naturală a țării, subliniind totodată importanța conservării acestora.

Explorările lui Charlie Ottley nu s-au limitat la Bihor. El a cutreierat mai multe regiuni ale României, de la Cetatea Sighișoarei, până la ținuturile sălbatice ale Moldovei și fragilul ecosistem al Deltei Dunării.

În Oltenia, a descoperit cazări ecologice și a explorat scena artistică a Craiovei, iar în Banat, a vizitat Timișoara și stațiunea balneară Băile Herculane.

Maramureșul și Bucovina l-au impresionat cu tradițiile sale, iar Apusenii cu frumusețea lor și cu satele pline de obiceiuri și oameni minunați.

Pentru contribuția sa la promovarea culturii și turismului românesc, Charlie Ottley a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural de către Guvernul României, în anul 2021.

El continuă să exploreze și să promoveze frumusețile României, dorindu-și să descopere cât mai amănunțit cultura, istoria, gastronomia, arta și potecile nebătute ale țării noastre.

Documentarul „Flavours of Romania”, inclusiv episodul dedicat județului Bihor, va fi difuzat pe Netflix, aducând în prim-plan peisajele pitorești și tradițiile autentice ale acestei regiuni.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol