22 ianuarie 2021, 5:11

Bijuteriile României – Zece excursii de neratat în această vară

De la oportunitățile de explorare a naturii și a vieții sălbatice până la extinderea cunoștințelor despre istoria locală, vă prezentăm cele mai interesante destinații din România atât pentru tinerii călători, cât și pentru părinți.

Alba Carolina – Alba Iulia

Sursa wikipedia.org

Cetatea restaurată din Alba Carolina este un loc captivant atât pentru copii, cât și pentru adulți, ce reprezintă un prilej pentru a afla mai multe despre istoria României, pornind de la așezările dacice și romane. Muzeul de Istorie este locul în care se află Sala Unirii și locul unde puteți afla mai multe despre momentele celebrate în acest an.

Tururi organizate sunt disponibile la cerere. Ceremonialul de schimbare a pazei de la cetate și diversele reînnoiri militare organizate acolo trebuie, de asemenea, te vor impresiona. Pentru 1 iunie cetatea devine Cetatea Copiilor, găzduind diverse evenimente dedicate copiilor.

Dino Parc – Râșnov

Sursa www.tripadvisor.com

Nu atât de departe de București, Dino Park este singurul parc tematic dinozaur din România. Acesta găzduiește 47 de reproduceri dinozaur de dimensiuni de viață, răspândite pe o suprafață de 1,5 hectare. Parcul are, de asemenea, un loc de joacă pentru copii, case de copaci, un cinematograf 9D, un traseu de aventură și un labirint cu laser. Se pot organiza aici și petreceri pentru copii. În timp ce vă aflați în zonă, puteți, de asemenea, să călătoriți pentru o vizită la cetatea Râșnov din apropiere.

Superland – Brașov

Sursa www.publika.md

Începând cu acest an, există un motiv suplimentar pentru a vizita Brașovul, deoarece a fost deschis un uimitor parc de distracții pentru copii. Acesta include diverse atracții, printre care Insula Piraților, unde copiii pot explora diverse piste. Cei tineri pot încerca un zid de alpinism, diferite scânduri de primăvară sau o groapă de mingi. Copiii cu vârste cuprinse între 1 și 4 ani au un spațiu dedicat, care include un tobogan și o baie de mingi corespunzătoare. De asemenea, se pot plimba cu triciclurile, o mini-mașină sau să se dea în mini-carusel.

Ferma Penteleu – Buzău

Sursa gradinacuartisti.ro

Pentru cei care doresc să facă o vacanță la țară, această fermă este locul în care copiii pot cunoaște animalele domestice și pot descoperi elementele de bază ale competențelor necesare într-o gospodărie din afara orașului. Copiii pot învăța cum să mulgă o vacă, să adune ouă sau să aleagă plante medicinale, dar și primii pași în dulgherie, ceramică sau țesut. Plus hrănirea regulată a iepurilor, a caprelor, a oilor sau a caprinelor.

Parcul Național Porțile de Fier – Caraș-Severin

Sursa www.rador.ro

Pentru fanii de explorare a naturii, Parcul Național Porțile de Fier le poate oferi o experiență unică. Chipul sculptat în piatră a domnitorului dac, Decebal, este probabil cea mai cunoscută imagine a locului. Vizitatorii pot alege din turismul montan, vizitarea păsărilor, vizitarea peșterilor sau pescuitul.

Vulcanii Noroioși – Buzău

Sursa www.9am.ro

Aceasta este o opțiune bună pentru o excursie de familie de o zi. Acești așa-numiți vulcani sunt activi tot timpul, ceea ce înseamnă că gazul împinge noroi la suprafață într-un mod continuu, dar la viteze reduse. Ieșirea din noroi este de obicei semnalizată printr-un sunet înainte ca bula de noroi să explodeze.

Delta Dunării

Surasa locuridinromania.ro

Pentru o mulțime de descoperiri inedite, Delta Dunării este ideal. Mai mult de 20 de trasee turistice sunt disponibile în rezervația biologică Delta, dintre care 15 pe apă. Delta este una dintre cele mai mari zone de stuf compact și una dintre cele mai mari habitate ale păsărilor de apă umede de pe planetă, un paradis de pelicani, crini și pești. De asemenea, găzduiește cea mai mare colonie de pelicani albi din Europa.

O tură cu Mocănița – Maramureș

Sursa weradio.ro

Experiența unei călătorii prin acest tren aburi cunoscut sub numele de Mocănița este o experiență unică. Este o oportunitate de a descoperi colțurile mai puțin cunoscute din România și un mijloc de transport autentic. Una dintre cele mai cunoscute linii se află în Maramureș, în Vișeul de Sus, dar în ultimii ani în întreaga țară au fost restaurate diverse linii forestiere de utilizare turistică.

Castelul Corvinilor – Hunedoara

Sursa ro.wikipedia.org

Acest frumos castel medieval din Transilvania, unul dintre cele mai bine conservate din țară, își are locul pe lista destinațiilor istorice. Este considerat castelul lui Harry Potter de România și are o parte impresionantă de legende și mistere. Castelul este un loc frecvent pentru festivaluri, operă și alte spectacole și reînnoiri istorice.

Cetatea Neamț – Suceava

Sursa haipelanoi.ro

Situată în Moldova, în apropierea orașului Târgu Neamț, această cetate din secolul al XIV-lea a jucat un rol-cheie în sistemul de apărare al domnitorului Ștefan cel Mare. Situată în apropierea celui mai înalt punct al vârfului Pleșului, face parte din monumentele medievale de o valoare excepțională în România. Acesta a fost restaurat recent, iar puntea de acces oferă câteva priveliști încântătoare ale împrejurimilor, conform romania-insider.com.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.