2 iulie 2020, 12:05

Bill Gates, încrezător că vaccinul anti-coronavirus va apărea până la sfârşitul anului

Miliardarul Bill Gates, 64 de ani, fondatorul Microsoft, a declarat despre situația cauzată de noul coronavirus că este „mai sumbră” decât se aştepta. Acesta este încrezător că un vaccin ar putea să apară până la finalul anului.

O serie de ţări s-au descurcat extrem de bine în acest caz, iar tehnologia continuă să se îmbunătăţească. SUA, în special, nu au avut mesajele de conducere sau coordonarea la care te-ai fi aşteptat”, a spus  miliardarul, conform digi24.ro.

Principalul expert sanitar din SUA responsabil cu bolile infecţioase, dr. Anthony Fauci, susține că va exista un vaccin viabil până la sfârşitul anului sau la începutul anului 2021. Bill Gates susține și el punctul de vedere al doctorului și a mai precizat că în contact constant cu expertul.

Fondatorul Microsoft împreună cu soţia sa Melinda, conduc fundaţia Bill şi Melinda Gates, s-au angajat cu până la 100 de milioane de dolari pentru a ajuta la limitarea focarului de coronavirus din întreaga lume.

Într-un interviu la CNN, Bill Gates a explicat că există două caracteristici evaluate în dezvoltarea unui vaccin. În primul rând, faptul că vaccinul împiedică persoana să se îmbolnăvească şi, în al doilea rând, că împiedică persoana să răspâdească virusul şi altora.

Dacă este un vaccin excelent, blochează inclusiv transmisibilitatea, toată lumea va beneficia de faptul că 70 până la 80% dintre oameni vor face vaccinul„, a declarat acesta.

Ar trebui să fim capabili să obţinem imunitate de turmă dacă ajungem la acest nivel, iar atunci ar putea să scadă numerele”.

Foto: Mike Cohen/Getty Images for The New York Times


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.