27 ianuarie 2023, 17:58

Bill Gates vrea să ne scape și de poliomielită

Fundația Bill și Melinda Gates a promis duminică 1,2 miliarde de dolari pentru a ajuta la eradicarea definitivă a poliomielitei de pe planetă, în cadrul unei conferințe internaționale pe teme de sănătate care a avut loc la Berlin.

Banii vor fi donați Inițiativei Globale de Eradicare a Poliomielitei (GPEI), un parteneriat public-privat al cărui obiectiv este eliminarea poliomielitei, scrie Reuters.

Ce este poliomielita?

Această boală extrem de contagioasă, care invadează sistemul nervos și poate provoca paralizii permanente, afectează cel mai adesea copiii cu vârsta sub cinci ani. Dar oricine care nu este vaccinat o poate lua.

De la lansarea sa în 1988, inițiativa a contribuit la reducerea cazurilor de poliomielită cu peste 99% la nivel mondial și a prevenit peste 20 de milioane de cazuri de paralizie.

Pakistanul și Afganistanul sunt singurele două țări în care poliovirusul sălbatic, cea mai cunoscută formă a virusului, rămâne endemic. Dar două țări africane, Malawi și Mozambic, au detectat, de asemenea, cazuri de poliomielită „de import” pe teritoriul lor în 2022.

Mai mult, recent au fost detectate variante ale virusului în țări din care boala dispăruse, precum Statele Unite și Marea Britanie.

Și asta, pentru ca știrea să fie rotundă, se întâmplă din cauza unor părinți care “știu ei mai bine”cu e cu vaccinurile și cu alte închipuiri de-ale lor.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol