2 martie 2024, 15:57

”Billie Jean”, primul videoclip al lui Michael Jackson care depăşeşte pragul de 1 miliard de vizualizări unice pe YouTube

Videoclipul „Billie Jean”, probabil cea mai cunoscută dintre piesele lui Michael Jackson, este primul al Regelui Pop care depăşeşte pragul de 1 miliard de vizualizări unice pe YouTube şi al treilea din anii 1980 care reuşeşte performanţa, relatează News.ro.

„Billie Jean” urmează videoclipurilor „Sweet Child O’ Mine” – Guns N’ Roses şi „Take on Me” – a-ha, singurele din anii 1980 care au mai mult de 1 miliard de vizualizări pe platformă.

Videoclipul pentru piesa lui Jackson care a ajuns în 1983 pe primul loc în Billboard Hot 100, premiată cu două trofee Grammy şi nominalizată la categoria „cântecul anului” în 1984, a înregistrat zilnic, în 2021, în medie, 600.000 de vizualizări la nivel global.

Regizat de Steve Barron, clipul este unul dintre cele trei produse pentru a promova albumul „Thriller”, care rămâne cel mai bine vândut disc la nivel mondial. Videoclipul pentru piesa care dă titlul albumului are aproximativ 765 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Performanţa înregistrată pe YouTube vine cu câteva zile înaintea comemorării a 12 ani de la moartea lui Jackson, pe 25 iunie.

Despre piesa „Billie Jean“ se poate spune că a scris istorie. Şi nu doar prin prisma locurilor din topuri, a premiilor câştigate şi a vânzărilor uriaşe, ci şi pentru este inspirată de o poveste reală.

Lansată pe 2 ianuarie 1983, melodia „Billie Jean“, de pe albumul „Thriller“, a ajuns pe locul 1 în topul Billboard Hot Black Singles în doar trei săptămâni.

A câştigat şase discuri de platină, s-a vândut în 10 milioane de exemplare în întreaga lume şi a ajuns Number 1 în topurile din Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Belgia etc.

A fost cel mai bine vândut single din cariera lui Michael Jackson. Celebrul pas de dans Moonwalk, al Regelui muzicii pop, a fost creat pentru această melodie şi a devenit o „marcă“ a coregrafiilor sale, fiind inclus mereu în show-urile artistului. Însă melodia are ca sursă de inspiraţie o poveste reală, despre o admiratoare fanatică şi copilul acesteia.

„Billie Jean nu este iubita mea/ Este doar o fată care susține că eu sunt acela/ Dar copilul nu este fiul meu”, spune refrenul hitului ce a generat curiozitatea fanilor în privința personajului misterios despre care a cântat Michael Jackson.

Adevărata Billie Jean avea probleme psihice. I-a trimis un pistol lui Michael Jackson și l-a rugat să se sinucidă

Cea mai întunecată variantă a poveștii din spatele melodiei „Billie Jean” a fost spusă de biograful John Randall Anthony Taraborrelli – mai scurt, J. Randy Taraborrelli, în cartea „The Magic and the Madness”, pe care a publicat-o în anul 1991.

El susține așa: Billie Jean a existat în realitate și a fost o femeie cu probleme psihice, obsedată de Michael Jackson, care a susținut că megastarul a fost tatăl unuia dintre gemenii ei. Această „Billie Jean” i-a trimis numeroase scrisori megastarului, spunându-i că îl iubește, implorându-l să aibă o relație cu ea și apoi acuzându-l că nu își asumă responsabilitățile ca… tată, pentru „fiul lor”.

Lucrurile ar fi degenerat până la punctul în care, în anul 1981, „adevărata Billie Jean” i-ar fi trimis lui Michael Jackson un pachet în care s-ar fi aflat o fotografie a ei, o scrisoare și un pistol. În scrisoare, ea l-ar fi instruit pe Michael Jackson să se sinucidă în ziua și în momentul exact în care ea avea să omoare bebelușul pe care l-ar fi avut cu el și să își pună capăt propriei vieți.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol