Site icon Editia de Dimineata

Bine ați venit în Rusia! Avem Sputnik V! Cât costă un vaccin cu un tur ghidat al Moscovei

Știrea că Serbia vaccinează gratuit străinii a făcut ca multe persoane  din Macedonia de Nord sau Muntenegru, dar si din Franța sau Germania să trecă granița în vederea vaccinării.

La nivelul următor a ajuns acum Rusia, care a anunțat că implementează un program pentru străinii care vor să vină să se vaccineze împotriva Covid-19.

Turism medical? Propagandă?  Marketing pentru Sputnik V?

Poate puțin din fiecare.

Rusia lucrează la un program prin care va oferi persoanelor din străinătate şansa de a se vaccina în Rusia împotriva Covid-19 cu vaccinul Sputnik V, începând din luna iulie.

Sputnik V. Cine e interesat?

„Vaccinare cu Sputnik V în Rusia! Cine este interesat?”, este mesajul scris pe contul oficial de Twitter, în limba engleză, al vaccinului, însoțit de o fotografie cu oameni aflaţi lângă un avion inscripţionat cu Sputnik.

Postarea a invitat utilizatorii Twitter să urmărească contul, afirmând: „Următorii noştri de pe reţelele de socializare vor fi primii invitaţi să primească #SputnikVaccinated în Rusia, când va începe programul”.

Unii şi-au exprimat îndoielile cu privire la idee. Asta din cauza ritmului programului de vaccinare din Rusia.

Rusia a produs 20,1 milioane de doze de vaccin Sputnik V începând cu 17 martie, în timp ce 4,3 milioane de oameni dintr-o populaţie de 144 de milioane au primit ambele doze, începând din decembrie.

Ministrul Sănătăţii, Mihail Murașko, a exclus anterior ideea vaccinării unor străini care călătoresc în Rusia în acest scop. Afirmând, evident,  că prioritatea este vaccinarea propriilor cetățeni.

Inițiative particulare la 3.000 de euro

Până să ajungă politică de stat, întreprinzătorii particulari au făcut deja un pas în față. Ei au ieșit pe piață cu pachete turistice care includ vaccinarea cu Sputnik V.

Agenția norvegiană World Visitor oferă pentru clienți din țările nordice dar și din Germania astfel de „excursii” medicale.

DW le numește „vaccine tours” (excursii de vaccinare). Prețul unui pachet de două excursii de patru zile la Moscova care include un tur ghidat de o zi al Capitalei și o întîlnire cu prețiosul Sputnik V costă între 1.200 și 3.000 de euro.

Agenția promite că nu va cere banii până când potențialii turiști nu vor obține viza de Rusia.

Citește și:

O echipă de medici a rămas să termine o operație pe inimă, deși spitalul era în flăcări (VIDEO)

Exit mobile version