2 octombrie 2022, 2:03

Biserica de lemn din Urşi, recompensată cu trei trofee la Premiile Europene pentru Patrimoniu

Biserica de lemn din satul Urși, județul Vâlcea, a obținut trei trofee la Premiile Europene pentru Patrimoniu/ Premiile Europa Nostra 2021, acordate la Veneţia.

Proiectul premiat, la categoria „Conservare”, a fost restaurat într-un mod exemplar folosind materiale și tehnici tradiționale. Biserica din lemn, construită între 1757 şi 1784, a fost aleasă dintre 24 de realizări exemplare din 18 țări europene.

Biserica de lemn din satul Urşi a fost selectată de conducerea Europa Nostra, la recomandarea unui juriu independent de experţi, să primească unul dintre marile premii în valoare de 10.000 de euro. A fost, de asemenea, selectată de publicul larg ca cel mai apreciat proiect de patrimoniu din Europa. Aproximativ 7.000 de cetăţeni din întreaga Europă au votat online pentru Premiul publicului prin intermediul site-ului Europa Nostra”, a transmis Fundaţia Pro Patrimonio.

Acesta este rezultatul unei conservări interdisciplinare exemplare al unei biserici din lemn pictate într-o localitate rurală. Făcută cu materiale din zonă, este de valoare şi frumuseţe extraordinare”, a spus juriul, conform unui comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene la București.

sursa foto: digi24.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol