14 iulie 2024, 16:19

Bitdefender, o companie românească de milioane

După ce a anunțat că își mută cea mai mare parte din producție la Satu Mare, compania românească producătoare de soluții de securitate cibernetică Bitdefender a atins o capitalizare de piață record de 600 de milioane de dolari, intrând într-un top al companiilor software din lume, precum Google sau Apple. Bitdefender are peste 500 de milioane de clienți în lumea întreagă.

Compania londoneză Vitruvian Partners a decis să achiziționeze zilele trecute 30% din acțiunile Bitdefender, devenind principalul acționar. Totuși, antreprenorii români Florin și Marius Talpeş rămân principalii acționari ai companiei Bitdefender.

„Această tranzacție demonstrează ascensiunea rapidă și amploarea afacerii noastre, întrucât suntem acum evaluați la peste 600 milioane de dolari”, a spus Florin Talpeș, fondatorul și CEO-ul companiei Bitdefender.

sursa: Wall-Street.ro

În ultimii ani Bitdefender și-a extins semnificativ operațiunile internaționale în special datorită clienților din Statele Unite, acolo unde compania înregistrează 40% din vânzări. Totodată, la nivel global compania are aproximativ 1300 de angajați care sprijină clienți din peste 150 de țări. Peste jumătate dintre angajați sunt implicați în cercetare și dezvoltare, ceea ce a permis companiei să aducă noi soluții pe piață.

Compania a fost totodată recunoscută recent pentru progresele sale în domeniul inteligenței artificiale, permițând detectarea zilnică a atacului ransomware Wannacry și exploatările EternalBlue.

 

[Sursa imagine: romaniajournal.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol