28 mai 2020, 15:35

Blianțul deceselor din cauza COVID-19: al patrulea român a murit, iar numărul infectărilor continuă să crească

În dimineața zilei de luni, a fost înregistrat al patrulea deces al unei persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus. Pacienta era o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie 2020 in Spitalul județean Suceava, suferind și alte afecțiuni precum diabet, boli cardiovasculare. Femeia nu a avut un context epidemiologic, nu a intrat în contact cu nicio persoană confirmată pozitiv și nu a călătorit recent, anunță Digi24. 

În decursul acestui weekend au mai fost confirmate încă alte trei decese, toate ale unor persoane ce prezentau și alte simptome, în afara de cele ale bolii COVID-19.

Printre acestea se afla și un bărbat în vârstă de 70 de ani din județul Neamț. El prezenta și alte afecțiuni printre care și diabet. Acesta a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Un alt deces a fost al unui bărbat în vârstă de 67 de ani care prezenta și o formă de cancer în fază terminală, la spitalul de boli infecțioase din Craiova.

Al treilea caz de deces în urma infectării cu COVID-19 a folst al unui bărbat de 74 de ani, internat Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş, din capitală, care a fost transferat mai apoi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, pentru a putea face dializă. Aici acesta ar fi infectat alte două persoane, iar managerului spitalului a fost demis.

Până la această dată, bilanțul coronavirusului în România arată în felul următor: 143 de cazuri de noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore, fiind în total 576 de persoane confirmate pozitiv cu COVID-19. Dintre acestea, 73 de persoane au fost declarate vindecate și externate (51 în Timișoara, 17 în Capitală, 3 la Craiova și unul singur în Constanța).

Sursă Foto: Digi24.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.