2 martie 2024, 16:15

Blue Air anunță că nu reia zborurile nici la 10 octombrie, cum promisese

Compania Blue Air a anunțat vineri printr-un comunicat că nu reia zborurile nici la data de 10 octombrie, așa cum promisese cu o lună în urmă. Compania susține că nu poate relua zborurile pe 10 octombrie, așa cum anunțase inițial, din cauza dificultăților financiare, și nu a mai avansat un nou termen. Zborurile Blue Air au fost întrerupte din 6 septembrie, în urma popririi pe conturile companiei.

Blue Air susține că are ”dificultăți financiare și operaționale”, dar se declară ”o mândră companie privată românească”.

La data de 6 septembrie, Autoritatea Fondului de Mediu a pus sechestru pe conturi, iar Blue Air și-a anulat zborurile.

Inițial, reprezentanții companiei au declarat că vor relua cursele la data de 12 septembrie, apoi au revenit și au declarat că operațiunile de zbor vor fi reluate la data de 10 octombrie.

Blue Air a precizat că „face tot posibilul pentru a își relua operațiunile de zbor” și că are discuții cu investitori, creditori, dar și cu Guvernul României pentru a-și reface situația financiară precară. Compania aeriană low-cost nu a mai avansat însă niciun termen de reluare a zborurilor, invocând „complexitatea acestui proces”. „Blue Air nu este, din păcate, încă în măsură să reînceapă să zboare din data de 10 octombrie 2022. Blue Air va transmite un anunț imediat după finalizarea discuțiilor în curs cu privire la momentul la care estimează că flota sa va decola din nou”, se arată în comunicat.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol