12 ianuarie 2023, 3:18

BMW lansează o mașină care-și schimbă culoarea

BMW a lansat oficial mașina care-și schimbă culoarea, la Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas. Modelul BMW iX Flow este învelit într-o formă de hârtie electronică, pe care BMW a dezvoltat-o ​​în cooperare cu E-Ink.

Deocamdată, doar alb și negru sunt opțiunile de culoare (cu câteva nuanțe de gri), dar asta s-ar putea schimba în timp. Și, pentru că, la fel ca ecranul Kindle-ului, cerneala electronică nu folosește energie după ce conținutul s-a schimbat, tehnologia automobilului iX Flow nu folosește nicio energie după ce ai configurat culoarea și designul preferat.

Astfel, li se oferă șoferilor mai multe opțiuni pentru a-și personaliza aspectul mașinii. Asemănător reclamelor de statut de pe canalele de socializare, vehiculul devine o expresie a diferitelor stări și circumstanțe din viața de zi cu zi.

În acest moment, întreaga suprafață a vehiculului se schimbă dintr-o dată, dar vă puteți imagina cu ușurință echivalentul autocolantelor pentru bara de protecție cu cerneală electronică sau reclame la dimensiune completă pe partea laterală a mașinii. Poate șoferii ar putea alege o suprafață în culori deschise în zilele calde și însorite în loc de neagrul care absoarbe căldura, de exemplu.

Acest lucru reduce cantitatea de energie necesară sistemului electric al vehiculului și, odată cu aceasta, și consumul de combustibil sau electricitate al mașinii. La o mașină complet electrică, schimbarea culorii în funcție de vreme poate ajuta, prin urmare, și la creșterea autonomiei. În interior, tehnologia ar putea, de exemplu, să împiedice încălzirea prea tare a tabloului de bord.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol