24 iulie 2024, 0:33

Bookfest 2024. Cea mai vândută carte de istorie de la Editura Corint se lansează la târg

Editura Corint are deosebita onoare să vă invite la evenimentul de lansare a volumului Războiul sfânt al României. Militarii, motivația și Holocaustul” de Grant T. Harward, istoric și cercetător american.

Lansarea va avea loc sâmbătă, 1 iunie, începând cu ora 17:00, pe scena ARENA de la Bookfest (ROMEXPO, Pavilionul B2).  Intrarea este liberă.

Invitați să vorbească despre noua apariție editorială:

•   Grant T. Harward – autor (intervenție prin video call)

•   Adrian Cioflâncă – director Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România „Wilhelm Filderman”

•   Oleg Serebrian – istoric, scriitor și diplomat (Rep. Moldova)

•   Silviu Moldovan – istoric și scriitor, şeful Serviciului Cercetare din cadrul C.N.S.A.S

Despre ce e vorba?

Între 22 iunie 1941 și 23 august 1944, România a luat parte la războiul purtat de Germania împotriva Uniunii Sovietice. Armata Română a eliberat nordul Bucovinei și Basarabia, a cucerit o parte din vestul Ucrainei, inclusiv Odesa, apoi a luptat în Crimeea, în Caucaz și la Stalingrad. Sub motivația purtării unui război sfânt, atât în linia întâi, cât și în spatele frontului, o parte dintre militarii români au comis crime de război. Un număr foarte mare de civili (în special evrei), dar și partizani sau prizonieri de război au fost asasinați, ostașii români fiind puternic animați de un mix ideologic compus din convingeri naționaliste, religioase, antisemite și anticomuniste.

Despre autor

Dr. GRANT T. HARWARD (n. 1986) este un istoric american care în prezent lucrează la US Army Center of Military History. Primul contact cu România l-a avut în perioada 2005 – 2007, când a locuit la București, în calitate de misionar al Bisericii Lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. A obținut licența în istorie la Brigham Young University (2009) și diploma de master la University of Edinburgh (2010). Cartea de față reprezintă teza sa de doctorat, susținută în 2018 la Texas A&M University. A fost lector în cadrul Auschwitz Jewish Center, bursier Fulbright în România și lector Mandel Center din cadrul US Holocaust Memorial Museum.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol