CITIRE

Brandul românesc Flori de ie ajunge pe podiumul Pa...

Brandul românesc Flori de ie ajunge pe podiumul Paris Fashion Week 2018

Brandul românesc „Flori de ie” va participa în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2018 la Paris Fashion Week, cel mai consacrat eveniment mondial de modă, ia românească ajungând astfel pentru prima dată la Săptămâna Modei de la Paris.

„Sunt extrem de onorată să pot urca ia românească pe cel mai prestigios podium de modă şi să arăt lumii întregi frumuseţea ei. Costumele populare centenare care vor fi prezentate la Ambasada României din Paris, cât şi colecţia capsulă ‘Fleurs de peche’, inspirate din arta tradiţională românească, vor fi contribuţia ‘Flori de ie’ la completarea unei imagini consistente a României la Săptămâna Modei de la Paris de anul acesta” a afirmat Cristina Chiriac, iniţiatoarea brandului ‘Flori de ie’, într-un comunicat, potrivit agerpres.ro.

Colecția a fost realizată cu efortul a zeci de meşteşugari din toate colţurile ţării, artişti şi croitori, utilizându-se materiale preţioase, brodate sau pictate manual. Pentru ca totul să fie perfect, au fost necesare peste 500 de ore de muncă.

Pantaloni din secolul XIX și sacou mărgelit Sursa florideie.ro

Rochie de seară cu model de Bistrița Sursa florideie.ro

Pantaloni din secolul XIX și vestă brodată cu fir metalic auriu Sursa florideie.ro

De asemenea, mâine, 26 septembrie, la Ambasada României din Paris, la Palatul Behague, va avea loc o seară de modă românească, organizată de Federaţia Română de Design şi Accesorii, ce îi va avea ca protagonişti pe ‘Flori de ie”, Cătălin Botezatu, Carmen Ormenişan, Alexandru Raicu şi Laura Dincă.

În deschiderea show-ului de modă vor fi prezentate zece costume centenare de sărbătoare, precum şi fotografiile surprinse de celebrul artist Alexandru Emanuel Zainea, în care actriţa Laura Cosoi va da viaţă celor 100 de ani de creaţie vestimentară autentică. Acestea fac parte din proiectul cultural România Centenară, iniţiat de ‘Flori de ie’, cu sprijinul Brânduşei Bordeianu şi a lui Adonis Enache.

 

Laura Cosoi, “România Centenară” Sursa florideie.ro

Mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial Flori de ie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.