18 aprilie 2024, 9:16

Brânza românească, recunoscută la nivel internațional! Telemeaua de Sibiu, înregistrată la UE

România reușeste să înregistreze șapte produse la Uniunea Europeană.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul ”Telemea de Sibiu”, informează stiri.tvr.ro. 

Fabricarea Produsului

Telemeaua de Sibiu este o brânză semi-tare, produsă integral din lapte de oaie crud proaspăt muls, nepasteurizat, prin coagulare enzimatică cu cheag. Aceasta se comercializează proaspătă sau maturată, iar perioada de maturare este de minim 21 de zile.

Produsele românești înregistrate în UE

Magiun de prune Topoloveni – IGP (2011), Salam de Sibiu – IGP (2016), Novac afumat din Ţara Bârsei -IGP (2017), Scrumbie de Dunăre afumată – IGP (2018), Cârnați de Pleșcoi(2019) și Telemea de Ibănești Denumire de Origine Protejată (2016), Telemea de Sibiu – Indicație Geografică Protejată.

sursa foto: sibiu100.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol