8 decembrie 2021, 2:46

Brașovul limitează viteza în centrul orașului la 30 km/h

Orașul Brașov introduce o limită de viteză în centrul orașului de 30 km/h. Propunerea a fost făcută de primarul Allen Coliban și a fost avizată pozitiv în ședința comisiei de circulație. Potrivit edilului din Brașov, traficul va fi monitorizat prin radare mobile și există inclusiv un proiect în discuție cu poliția pentru amplasarea unor radare fixe. Decizia urmează să intre în vigoare după ce ce Poliția Rutieră va aproba planul de semnalizare și Primăria va monta noile semne de circulație.

„Am luat decizia de a face această propunere în urma sesizărilor venite de la brașovenii locuind în zona Șchei și a centrului istoric privind aglomerația, gălăgia, poluarea, trepidațiile care deteriorează clădirile, dar şi pentru a proteja pietonii şi bicicliştii care circulă în număr mare în această zonă şi pentru care viteza excesivă reprezintă un pericol”, a transmis Allen Coliban.

Propunerea de limitare a vitezei pe anumite străzi intens circulate de biciclişti a venit şi din partea reprezentanţilor BikeNET – grup de lucru creat la nivel de judeţ pentru pentru dezvoltarea şi conectarea traseelor de biciclete în judeţul Braşov – ca fiind singura soluţie pentru ca bicicliştii să circule în siguranţă, în lipsa spațiului necesar amenajării unor piste dedicate.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.