15 aprilie 2024, 22:02

Brașovul își va produce, gratuit, propria energie electrică verde

Primarul Brașovului, Allen Coliban, anunță că municipalitatea a obținut o finanțare de peste 40 de milioane de lei pentru construirea unui parc fotovoltaic.

90% din energia electrică necesară clădirilor și serviciilor publice din oraș va fi asigurată de propriul parc. Școlile, grădinițele, creșele, instituțiile de cultură, iluminatul stradal și chiar producerea zăpezii artificiale din Poiană vor putea folosi curent produs de parcul fotovoltaic.

Brașovul își va produce, gratuit, propria energie electrică verde. Am obținut finanțare de peste 40 de milioane de lei, prin POIM, pentru viitorul parc fotovoltaic al Brașovului. 90% din energia electrică necesară clădirilor și serviciilor publice din oraș va fi asigurată de propriul parc. Școlile, grădinițele, creșele, instituțiile de cultură, iluminatul stradal și chiar producerea zăpezii artificiale din Poiană vor putea folosi curent produs de noi”, a precizat edilul pe Facebook.

Conform lui Coliban, orașul Brașov își va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 55% în mai puțin de 10 ani și va atinge neutralitatea climatică până în 2050.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol