23 iunie 2022, 11:35

Brit Awards 2022: Adele a luat tot ce se putea în materie de premii

Adele a câștigat trei dintre cele patru premii principale la Brit Awards, unde a oferit și o interpretare a piesei „I Drink Wine”. Cântăreața a câștigat: cel mai bun artist, album și cântec al anului („Easy on Me”).

Ed Sheeran a fost desemnat compozitorul anului la O2 Arena din Londra și a cântat hitul „Bad Habits” alături de rockerii de la Bring Me the Horizon. Dua Lipa a câștigat celălalt premiu mare al serii, deoarece utilizatorii TikTok au votat-o ​​pe ea și nu pe Adele drept cel mai bun grup pop/R&B.

Robbie Williams rămâne cel mai premiat artist din istoria britanicilor, cu 13 trofee.

Așa-numitul „album de divorț” al lui Adele (30 de ani) a fost cel mai vândut al anului 2021 – 600.000 de exemplare în doar șase săptămâni.


Citește și:
În trei zile, ultimul album al lui Adele a devenit cel mai bine vândut material discografic al anului 2021


Mai multe femei au fost nominalizate decât oricând în ultimul deceniu, iar câștigătoarele solo feminine au depășit numărul câștigătorilor bărbați, cu trei la unu (nouă premii pentru femei, comparativ cu trei premii pentru bărbați).

Chitaristul de la Rolling Stones, Ronnie Wood, a fost prezent pentru a-i oferi lui Sam Fender premiul pentru cel mai bun rock/alternative rock.

Billie Eilish a respins concurența lui Olivia Rodrigo și a câștigat drept cel mai bun artist internațional. Rodrigo, în vârstă de 18 ani, care și-a făcut debutul live la premiile de anul trecut, a compensat câștigând la categoria „Cea mai bună melodie internațională” cu  piesa pop-punk „Good 4U”.

Foto: Reuters / BBC


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol