5 iunie 2020, 21:46

Bucureștenii, așteptați la Festivalul Strada Armenească. INTERVIU Organizator: „Este un prilej de sărbătoare pentru prietenie”

Festivalul Strada Armenească 2019 debutează vineri, 2 august, cu o serie de concerte, expoziții, ateliere creative și piese de teatru pentru copii. Timp de trei zile, strada Armenească din București se transformă în spațiu expozițional și loc de distracție pentru întreaga familie, adunând laolaltă artiști, meșteșugari și membrii ai comunităților armenești, evreiești, romă, grecești și italiene, potrivit unui comunicat remis editiadedimineata.ro.

Armine Vosganian

Armine Vosganian

Un prilej de sărbătoare pentru prietenie

Armine Vosganian, organizator al festivalului, a explicat pentru editiadedimineata.ro ce-și propun inițiatorii acestui eveniment: „Festivalul Strada Armenească este un prilej de sărbătoare pentru prietenie. În acest festival, nu descoperim doar cultura armeană, ci și minoritățile ce au locuit și încă îmbogățesc acest cartier cum ar fi minoritățile grecești, evreiești, rome si italienești”.

Întrebată la ce se pot aștepta persoanele interesate de festival, Armine anunță cu încântare venirea mai multor artiști din Armenia, dar și participarea unor artiști cunoscuți din România. „Din Armenia ne vor încânta cu dansuri si muzică folclorică ansamblul Karin, iar ansamblul Teryan va prezenta creații de modă istorice și contemporane. În premieră absolută, prietenii festivalului vor vedea finalizarea unei cruci în piatră, o tehnică unică în lume, întâlnită doar în arta religioasă armeană. De asemenea, în aceste trei zile publicul se poate întalni cu artiști cunoscuți precum The Motans, Moonlight Breakfast, Mahala Rai Banda, Valeria Stoica și mulți alții.”, dezvăluie tânăra.

Bucureștenii, așteptați să deguste preparate tradiționale armenești

Bucureștenii vor avea ocazia să descopere, în cadrul bazarului special organizat pe strada Armenească, meșteșugari de bijuterii, ceramică, pictură pe sticlă și accesorii din piele. De altfel, în fiecare zi de festival, vizitatorii vor putea să deguste preparate tradiționale armenești, de la kebap-ul cu vișine la vospov kufte, la vinul de rodii și până la prăjitura oficială a festivalului, o creație special realizată de Zobuian.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.