18 septembrie 2020, 16:43

Bucureștenii pot să-și facă testul COVID gratuit. Care sunt pașii

Începând de astăzi, bucureștenii se pot înscrie pentru a fi testați gratuit pentru COVID-19.

Aceștia trebuie să se înscrie pe platforma testampentrubucuresteni.assmb.ro.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că într-o primă etapă vor fi testați aproximativ 11.000 de oameni, iar cei care nu vor fi selectați acum rămân în baza de date pentru o etapă următoare.

Testarea este gratuită și depistează infecția cauzată de noul coronavirus. Aparatele folosite sunt RT-PCR, cele mai performanțe la nivel mondial. După înscriere, persoanele vor fi contactate și programate pentru testare la unul din cele 20 de laboratoare acreditate, aparținând celor 20 de clinici de stat și private afiliate acestui proiect”, a spus Firea, conform digi24.ro.

Bucureștenii care sunt asimptomatici vor completa o declarație ce cuprinde criterii de eligibilitate și date personale (nume, prenume, CNP, serie și număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naștere), în prima etapa. Etapa următoare după intrării în program este completarea cererii de înscriere și consimțământul pentru participare.

Fiecare participant înscris primește un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare și testarea propriu-zisă.

sursa foto: digi24.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.