21 ianuarie 2020, 7:28

București, gazda unui festival internațional de animație. Unde se desfășoară evenimentul

La Teatrul Ţăndărică începe astăzi a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ImPuls și va ține până la data de 19 septembrie.

Organizatorii susțin că festivalul deschide oportunitatea de a participa la evenimentele din ţară şi din străinătate, extrem de diferite din punct de vedere stilistic, în care se combină ingenios ultimele tehnici în materie de teatru vizual şi de animaţie.

În mod cert un festival este o oportunitate a comunicării. Asta am şi convenit cu colegii mei la întâlnirile pe care le-am avut. Comunicarea între noi, parteneriate care să ridice unele teatre sau, dacă nu le ridică, să le ajute să facă un schimb de experienţă la modul concret. Adică să aducă regizori şi scenografi şi să lucreze împreună două teatre la un singur proiect. Avem nevoie de comunicarea internaţională, network-ul, posibilitatea de a fi selectaţi în festivaluri„, transmite managerul Teatrului Ţăndărică, Călin Mocanu, conform agerpres.ro.

Copiii prezenți în cadrul festivalului vor putea să înveţe arta mânuirii marionetei cu ajutorul tehnologiei kinect.

„‘Micul prinţ – o întâmplare’ este proiect unic în România, câştigător al concursului SALT, organizat de Teatrul de Animaţie Ţăndărică. Totodată, anunţăm şi ziua de #FreeStylePuppetry, unde, într-o atmosferă de sufragerie, actorii se întâlnesc pentru a prezenta mici numere de animaţie, tema fiind una la alegere, juriul fiind format din participanţi, intrarea la o astfel de manifestare fiind liberă„, precizează sursa citată.

sursa foto: eva.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.