1 decembrie 2021, 9:09

București, 16,42 de cazuri la mia de locuitori. Autoritățile: liber la moaștele Sfântului Dimitrie!

Aglomerațiile de oameni nu numai că nu sunt interzise în București, dar sunt chiar încurajate! Sărbătorirea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou se va face anul acesta la fel ca în anii trecuți, adică prin defilarea a mii de oameni prin fața moaștelor. Manifestările dedicate evenimentului vor avea loc începând din 21 octombrie până în 28 octombrie.

Participarea la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor (prăznuit în ziua de 27 octombrie), se va desfăşura „cu respectarea atentă a măsurilor sporite de precauţie, ordine şi protecţie igienico-sanitară impuse de actualele condiţii pandemice din municipiul Bucureşti”, potrivit unui comunicat al Patriarhiei.

Moaştele „vor fi aşezate spre închinare în pridvorul Catedralei Patriarhale în dimineaţa zilei de joi, urmând a fi aşezate în Baldachinul Sfinţilor în dimineaţa zilei de sâmbătă. Sfintele Moaşte vor fi aşezate din nou în Catedrala Patriarhală în ziua de joi, 28 octombrie, după închinarea ultimului credincios”.

Pelerinii care vor dori să se închine la Sfintele Moaşte o vor putea face în următoarele condiţii:

  • accesul la raclă se va face pe un singur rând de persoane, păstrând distanţa de 1,5 m între ele;
  • se va crea un flux unic de circulaţie a pelerinilor, cu intrare de la baza Dealului Patriarhiei şi cu ieşire separată, pe strada Patriarhiei spre strada 11 iunie;
  • voluntarii prezenţi, care vor purta permanent măşti de protecţie şi mănuşi, vor oferi pelerinilor materiale de dezinfectare şi măşti (dacă nu au);
  • după închinarea la Sfintele Moaşte, pelerinii care se îndreaptă spre strada 11 iunie vor primi de la voluntarii prezenţi agheasmă îmbuteliată în sticle sigilate;
  • raclele cu Moaştele Sfinţilor vor fi acoperite fiecare cu un capac transparent ce va fi dezinfectat permanent;
  • pe esplanada din faţa Altarului de vară al Catedralei Patriarhale vor fi marcate locurile pentru pelerinii care vor asista la slujbele oficiate în aer liber.

 

Slujbele religioase de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti vor fi transmise de televiziunea și radioul Trinitas, mai precizează Patriarhia Română.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol