3 iunie 2020, 22:05

București, punctul de atracție al pasionaților de fotografie

Fotografii și pasionații de fotografie sunt așteptați în București, timp de o săptămână la evenimentul dedicat acestul domeniu, ce va cuprinde numeroase aspecte de interes. Aflat la a patra ediție, evenimentul din perioada 11 – 17 septembrie 2017 va fi desfășurat în mai multe locații din Capitală. Asemenea celorlalte ediții, anul acesta organizatorii au anunțat ca temă principală fotografia de stradă și cea documentară.

Cele trei segmente pe care festivalul de fotografie le îmbină sunt expozițiile de fotografie, menite pentru a cunoaște mai bine artiști fotografi și fotografiile lor sub formă de print, atelierele și cursurile foto prin care poți învăța noțiuni teoretice și practice de la lectori care împărtășesc din experiența lor, dar și proiecții și portofolii foto care cuprind imagini și povești culese din lumea întreagă și proiectate pe perete ca într-o expoziție animată, informează site-ul oficial al evenimentului.

De pe hârtie, în lumea nouă

Gallery Cafe, aflat pe strada Leonida (în apropierea zonei Ștefan cel Mare) găzduiește în cea mai mare parte Bucharest Photo Week, aici fiind prezentate cele mai multe expoziții. Celelalte locuri care vor găzdui evenimentul sunt Education Point, Sala expozițională F64, Cafeneaua F64, Studio Ambrotipescu, dar și Biblioteca Omnia din Craiova. La această locație din urmă vor fi expuse o serie de fotografii din perioada 1970-1980 care sunt în curs de digitalizare și restaurare, expoziția numindu-se De pe peliculă în lumea digitală, de Cristinel Trancă.

Întâlnirea cu fotografii profesioniști

Un alt aspect important al acestei săptămâni este întâlnirea cu fotografii profesioniști, atât din România, cât și din străinătate. Cristian Crisbasan, Andreea Retinschi, Cristina Irian, Eli Driu, Alex Cruceru, Adrian Gabor sunt doar câteva dinte numele care vor semna fotografiile. În plus, David Gaberle (din Cehia) și suedezii Jan Bernhardtz și Simon Johansson sunt invitații internaționali care vor onora acest festival.

Jan Bernhardtz vine cu expoziția Sweden.1970, sesiune de fotografii prezentate într-o manieră documentară, dat fiind că este vorba despre oamenii Suediei de acum mai bine de 40 ani, surprinși în ipostaze și locuri diferite, relatează Mondorama.ro.

Mai multe detalii despre bilete, locații și orele la care se desfășoară activitățile festivalului Bucharest Photo Week găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

[Sursă imagine: Facebook.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.