29 noiembrie 2022, 2:48

București. Rusia nu a mai fost aleasă în Consiliul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor

O informație care arată din ce în ce mai mult izolarea Rusiei pe plan internațional. Rusia nu a mai fost aleasă în Consiliul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, cu ocazia reuniunii care are loc la București.

Este pentru prima dată când Rusia nu obține un loc în Consiliul ITU.

„ Este rezultatul votului țărilor membre ITU și este o consecință a politicii de agresiune derulată de federația Rusă și a încălcării flagrante a Cartei ONU. Este, de altfel, o tendință tot mai întâlnită în cadrul ONU, chiar în urmă cu câteva zile a fost o situație similară la Agenția ONU pentru Aviație.”, a declarat pentru HotNews Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării.

România, din nou în Consiliu

Cu 160 de voturi din 179 valide, Romania a obținut, din nou, cel mai mare număr de voturi pentru a ocupa un loc în Consiliul ITU, pentru regiunea Europa de Est și Asia de Nord.

Alături de țara noastră, Azerbaidjan, Polonia, Bulgaria și Republica Ceha au mai fost mandatate în cadrul Consiliului pentru următorii 4 ani.

Alături de Rusia, o altă candidatură respinsă a fost cea a Belarus.

Conferința Plenipotențiară a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (PP-22 a ITU) are loc în perioada 26 septembrie – 14 octombrie la Palatul Parlamentului din București. Pe parcursul celor trei săptămâni, se preconizează că PP-22 va atrage aproximativ 4.000 de participanți, inclusiv șefi de stat și demnitari la nivel înalt din cele 193 de state membre ale ITU.

PP-22 va stabili politicile generale ale ITU, precum și planurile strategice și financiare pentru perioada 2024-2027, care vizează întreaga activitate a ITU, dar, cu precădere, aspecte-cheie ca incluziunea digitală și reducerea decalajului digital, sau cele mai bune modalități de a mobiliza inteligența artificială (IA), internetul obiectelor (IoT) și rețelele 5G și viitoare către 6G, împreună cu alte tehnologii noi și emergente, pentru a îmbunătăți modul în care oamenii din întreaga lume trăiesc și muncesc.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol