21 septembrie 2020, 6:06

București, tânăr de 560 de ani! Cum poți să sărbătorești capitala în acest weekend

Bucureștenii sărbătoresc în acest weekend 560 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului.

Povestea Bucureștiului

Totul a început de la un cioban pe nume Bucur. Alți specialiști pretind că Bucur era pescar în timp ce unii cercetători sunt convinși că pescarul cioban era de fapt haiduc. Unii susțină că numele orașului vine de cuvântul albanez bukkur care înseamnă frumos.

Bucureștiul reușește destul de rapid să se impună și să devină preferat de domnitori în dauna capitalei Târgoviște. Vlad Tepeș a stat 4 din 6 ani de domnie la București. Iar în 1659 devine capitala Țării Românești, arată stiri.tvr.ro.

În 1831, primul recensământ profesionist arăta că orașul, avea 54 de mii de locuitori și 66 de fabrici. Azi are 2 milioane de locuitori și tot atâtea mașini care-l poluează.

Zilele Bucureștiului

În perioada 21 – 22 septembrie ne putem bucura de două evenimente: iCeleBrate my city și iMapp Bucharest.

Pe parcursul celor două zile, Bucureștiul va găzdui, pe Bulevardul Unirii, o serie de activități stradale, concerte, teatru ambulant, animație de stradă, un spațiu culinar, iar în Piața Constituției cea de-a 6-a ediție a concursului internațional de 3D video mapping – iMapp Bucharest și concertele SCHILLER și Waldeck, arată un comunicat al Primăriei Capitalei.

Intrarea este liberă.

Bucureștenii și turiștii vor fi întâmpinați, începând cu ora 10:00, cu o serie de activități stradale pentru toate vârstele, ateliere creative și momente de divertisment pentru copii, jocuri interactive, teatru ambulant și animație de stradă, zeci de artiști costumați de sărbătoare, un bazar urban cu produse locale hand-made și de artizanat, dar și multe alte surprize.

Sărbătoarea orașului aduce în stradă și bucătăria urbană, prin Bucharest Food Festival – Street Edition.

Cea de-a 6-a ediție a concursului internațional de 3D video mapping – iMapp Bucharest, va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, începând cu ora 17:00, în Piața Constituției.

Înaintea concursului de 3D video mapping, pe scena din Piața Constituției vor urca artiști de renume, care vor deschide oficial evenimentul prin concerte electrizante.

sursa foto: fanatik.ro

sursa foto: ibishotels.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.