20 ianuarie 2022, 11:10

Bucureștiul, cel mai bun oraș din lume destinat jocurilor. Care este motivul pentru care Capitala României ocupă primul loc

Bucureștiul a fost desemnat cel mai bun oraș din lume destinat jocurilor, datorită vitezei mari de internet. Alături de o infrastructură bună de internet, Bucureștiul se bucură și de o cultură prosperă a jocurilor, cu numeroase studiouri de jocuri locale și internaționale, la care se adaugă evenimentele internaționale de jocuri, precum Săptămâna jocurilor.

Clasamentul vizează 35 de orase din întreaga lume care sunt cunoscute pentru evenimentele lor de esport, conferințe de jocuri și dezvoltarea companiilor de profil. Următoarele cinci orașe din clasament sunt următoarele: Hangzhou (China), Chengdu (China), Singapore, Seongnam-si (Coreea de Sud) și Incheon (Coreea de Sud). Budapesta este al șaptelea, urmat de Malmo (Suedia), Vancouver (Canada) și Shanghai (China), potrivit unui clasament prezentat de platforma de testare a vitezei pe internet a Ookla, Speedtest.net.

De ce este Bucureștiul atât de bun pentru pasionații de jocuri?

„Primul loc al Bucurestiului se datorează unui ping super-scăzut, o viteză de download rapidă și o cultură a jocurilor. De la Săptămâna Jocurilor (care include Campionatul CS: GO Europa de Sud-Est și Turneul Național FIFA) la numeroasele lor studiouri de jocuri locale, Bucureștiul este un loc minunat pentru a fi un jucător, online sau nu”, conform sursei menționate anterior.

Sursa b1.ro

Viteza medie de download în București a fost de 172 Mbps, în timp ce viteza de încărcare a fost de asemenea impresionantă – 126 Mbps. Cu toate acestea, Singapore are o viteză mai mare, cu aproape 200 Mbps atât pentru download cât și pentru upload. Diferența în favoarea Bucureștiului a venit din ping-ul „super-scăzut” – doar 8 milisecunde.

Ping este la fel de important sau chiar mai important decât viteza de descărcare și încărcare. „Ping-ul este timpul de reacție al conexiunii dvs. – cât de repede primiți un răspuns după ce ați trimis o solicitare. Un ping rapid înseamnă o conexiune mai receptivă, mai ales în aplicații în care timpul este totul (cum ar fi jocuri video) „, potrivit studiului menționat.

Câțiva mari producători internaționali de jocuri video, cum ar fi Electronic Arts, Ubisoft și Gameloft, au studiouri mari la București. Dar există și o mulțime de jucători locali, cu peste 50 de studiouri de jocuri înregistrate în oraș, potrivit Asociației Române a Dezvoltatorilor de Jocuri.

Sursa foto fragscene.ro

În ultimii ani, Bucureștiul s-a transformat în unul dintre hotspoturile pentru evenimentele de e-sport, aducând turnee majore cu premii în valoare de sute de mii de dolari. Săptămâna Jocurilor din Bucuresti este probabil cel mai cunoscut eveniment. Desfășurat în incinta Palatului Parlamentului, evenimentul găzduiește Campionatul CS: GO Europa de Sud-Est și Turneul Național FIFA.

În martie 2018, Bucureștiul a găzduit unul dintre cele mai mari turnee Dota 2, cu premii totale de 1 milion de dolari, aducând cele mai bune echipe din lume în România. În acest an, Săptămâna Jocurilor din București are loc în perioada 4-10 noiembrie, iar Bucureștiul ar putea să folosească această ocazie pentru a se marca ca una dintre capitalele de jocuri ale lumii, pentru a atrage mai multe turnee mari, convenții internaționale de jocuri și studiouri internaționale.

FOTO cover: techspot.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.