20 aprilie 2021, 12:36

Bucureștiul devine Capitala dorințelor, în cadrul festivalului dedicat lampioanelor pe apă

Bucureștiul se va transforma într-un week-end în Capitala dorințelor, în cadrul unui festival dedicat lampionalor pe apă. Evenimentul va avea loc pe malul lacului Floreasca pe 14 şi 15 septembrie și programează concerte cu trupe ca Firma, Grimus, Pinholes şi Dimitri’s Bats.

În Thailanda există o tradiţie veche de peste şapte sute de ani – în fiecare toamnă, oamenii dau drumul pe apă unor mici lampioane de hârtie, inscripţionate cu dorinţe şi mulţumiri, ce urmează să le ducă rugăminţile spre ceruri. Încă de atunci, aceasta este o ocazie de mare sărbătoare, iar lampionale au rămas astfel simbolul noilor începuturi. Pentru a trimite visurile mai departe către univers şi pentru a celebra speranţa şi bucuria de a trăi, a apărut WishFest, primul festival dedicat lampioanelor pe apă, care va avea loc pe 14 şi 15 septembrie, pe malul lacului Floreasca din Bucureşti”, spun organizatorii manifestării, potrivit news.ro.

Astfel, sâmbătă seara, pe scena amenajată pe lac, vor urca Dimitri’s Bats, proaspătă apariţie pe scena indie românească, ce promit rock alternativ, şi Grimus, trupă cu mai bine de 12 ani de activitate şi 4 albume de studio, ce au avut au concerte în deschiderea unor mari artişti internaţionali precum Queen, Red Hot Chili Peppers, Placebo, Kasabian, Moby. În timp ce duminică vor performa cei de la FiRMA, una dintre trupele iconice ale rock-ului românesc, la 18 ani de când şi-a făcut apariţia pe piaţa muzicală, va încheia seara.

Organizatorii au mai pregătit plimbări pe lac cu vaporaşul iar pe mal poate fi vizitat târgul cu produse pentru luat acasă (cosmetice bio, jucării, haine şi accesorii de designer) şi zonele de activităţi unde se vor regăsi tatuajele cu henna şi codiţele colorate iar baloanele uriaşe vor face deliciul celor mici.

Mai mult, pe tot parcursul zilei, bucureștenii își vor putea personaliza lampioanele realizate de către meșteri din România în cadrul atelierelor de creaţie (pictură, scriere creativă, handmade), iar la lăsarea serii, acestea se vor lansa pe lac pentru a trimite visurile şi dorinţele către cerul de toamnă.

Sursă Foto: News.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.