20 februarie 2020, 9:50

Bucureștiul, în topul celor mai vizitate capitale europene ale anului

Suntem în plin sezon al concediilor, iar stațiunile și hotelurile din întreaga lume pregătesc la foc automat noi oferte sau promoții pentru cazarea turiștilor, care nu par a fi dispuși să plătească o avere pentru serviciile acestora.

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a studiat căutările de hoteluri din 143 de orașe-capitală din întreaga lume pentru a afla care sunt locațiile care atrag cei mai mulți turiști și unde ar trebui să se aștepte la cele mai mari și cele mai mici prețuri pentru cazare, potrivit unui comuicat remis Editiadedimineata.ro.

Astfel, potrivit studiului, principala caracteristică a orașelor cu mulți vizitatori este aceea de a caza turiștii care vin de prin toate colțurile lumii. Din acest motiv, numărul hotelurilor este important, însă rata de ocupare a acestora este indicatorul cel mai potrivit pentru a măsura interesul oamenilor pentru o locație anume.

Primele 10 poziții din clasamentul țărilor atractive de pe mapamond:

  • Londra
  • Paris
  • Amsterdam
  • Roma
  • Berlin
  • Madrid
  • Praga
  • Tokyo
  • Copenhaga
  • Bangkok

Big Ben and westminster bridge in London – Sursă Foto: Momondo.ro

 Care sunt cele mai solicitate capitale din lume

Raportul realizat de momondo.ro arată că cea mai căutată capitală este Londra, metropola Marii Britanii, urmată de Paris și Amsterdam.

Cu toate acestea, orașele europene domină clasamentul, poziționându-se pe primele șapte poziții în ierarhia atragerii turiștilor. Motivele pentru care marile orașe europene atrag turiștii ca un magnet sunt în mare parte legate de caracteristici precum: istoria bogată a țării sau a orașului bogățiile naturale, nivelul de trai, sau normele de igienă specifice statelor din vestul continentului contribuie împreună la dezvoltarea industriei turismului. Între capitalele țărilor europene București ocupă locul 28, fiind întrecut de Belfast (Irlanda de Nord), Cardiff (Țara Galilor) și Riga (Letonia).

Într-un top realizat la nivel mondial, Bucureștiul se află pe poziția 61, depășind Tbilisi, capitala Georgiei, dar atrăgând mai puțini turiști decât Beirut (locul 60) sau Jakarta (locul 59).

Sursă Foto: momondo.ro

Mai mult, se pare că turiștii sunt atrași în mare parte de prețurile reduse care pot spori valoarea bugetului lor. „Printre cele 5 orașe cu media prețurilor hotelurilor cea mai mică sunt și capitale vizitate de turiști români din ce în ce mai mult în ultimii ani: Vientiane (Laos) și Phnom Penh (Cambodgia). Dintre cele europene, cele mai accesibile din punctul de vedere al costurilor cazării sunt Ankara (51 EUR/noapte), Kiev (58 EUR/noapte) și Chișinău (64 EUR/noapte)”, se mai arată în comunicat.

Sursă Foto: ibishotels.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.