23 aprilie 2024, 22:36

Bucureștiul, nepregătit pentru a trece la predarea exclusiv online. Ce spun elevii

Bucureștiul nu este în acest momennt pregătit pentru a trece la predarea exclusiv online care ar putea surveni în urma creșterii amețitoare a numărului de cazuri COVID-19 din ultimele zile, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Municipal al Elevilor București (CMEB).

”În ultimele trei zile, conform datelor oficiale, nivelul de infectare cu virusul SARS-COV-2 s-a ridicat la aproximativ 3000 de cazuri noi pe zi, aspect ce ne obligă în mod garantat să fim conștienți de faptul că ne pregătim să atingem pragul celui de-al doilea val al pandemiei. În aceste condiții, este imoral și iresponsabil ca autoritățile competente din sfera educației să nu ia în calcul intrarea tuturor unităților de învățământ sub scenariul roșu, scenariu ce implică mutarea exclusivă în mediul online a actului de predare. De altfel, în acest punct, evaluăm situația teritorială ca fiind nepregătită pentru acest pas, întrucât multe dintre cadrele didactice nu dispun de baza materială și pregătirea tehnică necesare, fiind nevoite să aplice la resursele personale”, se arată în comunicat.

În calcul au fost luate părerile unor sute de elevi, după prima lună de școală. Aceștia au subliniat că nu se respectă condițiile de distanțare și igienă de către unii elevi sau profesori, și s-au arătat nemulțumiți de lipsa condițiilor adecvate de predare.

Astfel, în urma răspunsurilor participanților la chestionar se vede că într-un procent de 38,9% transmiterea tuturor cursurilor online, pe platforma agreată de instituțiile educaționale nu s-a realizat în conformitate cu prevederile legale, transmitera unitară a temelor nu s-a realizat într-un procent similar de 38,2%,  iar 13,1% dintre participanți spun că nu beneficiază de săpun, dezinfectant, hârtie și apă caldă în grupurile sanitare. În același context, 66,8% au spus că nu au primit mască din partea școlii.

Totodată, obligativitatea menținerii camerelor web deschise de către elevi a fost sesizată de 54.9% dintre aceștia, spunând că au fost amenințați cu sancționarea prin trecerea absenței la oră și scăderea notei la purtare.

Nu în ultimul rând, un procent de 21,6% au declarat că au colegi care nu au acces la internet sau nu beneficiază de device-uri, acest lucru încălcând dreptul la educație.

Sursă foto: b1.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol