20 iunie 2024, 3:05

Bulgaria: Fostul premier Boiko Borisov a fost reținut de poliție. El e vizat într-un dosar al Parchetului European, condus de Kovesi

Fostul premier al Bugariei Boiko Borisov a fost reținut joi seară în urma unei operațiuni a poliției, într-o anchetă ce are legătură cu probe oferite de Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi, a anunțat Ministerul de Interne de la Sofia.

Pe lista celor reținuți se mai află fostul ministru de Finanțe, Vladislav Goranov, fosta șefă a Comisiei parlamentare pentru buget, Menda Stoianova, precum și fosta secretară de presă a lui Borisov, Sevdalina Arnaudova.

Record de plângeri

„Am primit un număr record de plângeri și pe baza aceasta am început anchete în peste 120 de cazuri”, a anunțat, la sfârșitul întrevederii sale cu premierul bulgar Kiril Petkov, procurorul general european Laura Codruța Kovesi.

Kovesi  efectuează o vizită de două zile în Bulgaria, la invitația premierului bulgar, cu care a avut deja o discuție de mai bine de o oră.

Potrivit spuselor sale, semnalele sunt legate de diferite infracțiuni – fraude cu fonduri europene, licitații publice, informații privind utilizarea abuzivă a subvențiilor agricole, încălcări în domeniul construcțiilor, precum și fonduri de redresare după criza COVID-19. Procurorul general european a subliniat că, de la prima sa vizită în Bulgaria, au fost create câteva canale pentru raportarea suspiciunilor de fraudă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol