2 octombrie 2023, 23:32

Bulgaria nu va mai permite intrarea în țară a mașinilor înmatriculate în Rusia

Interdicția de intrare a mașinilor rusești pe teritoriul Bulgariei va intra în vigoare de la ora 0:00 a zilei de marți, 3 octombrie. scrie TASS, citată de RRA. Anunţul a fost făcut de directorul Poliției de Frontieră, comisarul-șef Anton Zlatanov, la Televiziunea Națională Bulgară.

„Directiva Comisiei Europene privind mașinile rusești este interpretată destul de larg, multe state au introdus imediat restricții la intrarea lor, altele încă le discută. De joi, lucrăm activ cu colegii de la vamă, deoarece cea mai mare parte a activităţii în privinţa acestei probleme ține de ei, se ocupă de mărfuri, iar mașinile de pasageri sunt definite în mod specific ca marfă, al cărei import în UE este interzis. Sunt sigur că până la sfârșitul zilei interdicția de intrare a mașinilor va începe să se aplice în ţară și aș dori să remarc că pentru camioane aceasta este în vigoare de câteva luni”, a subliniat acesta.

Zlatanov nu a putut preciza câte mașini cu înmatriculare rusă au intrat în țară în ultimele luni, dar a adăugat că este vorba de un număr mic de mașini. Surse din cadrul Departamentului consular al Ambasadei Rusiei în Bulgaria au declarat pentru TASS că, în prezent, nu au informații oficiale despre restricţiile privind intrarea în țară a mașinilor cu numere de înmatriculare ruse.

„Autoritățile bulgare nu au informat încă serviciul consular cu privire la această problemă”, a declarat un reprezentant al departamentului consular.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol