13 decembrie 2023, 13:05

Bulgaria și Grecia vor crea noi rute turistice în Munții Rodopi

Noi rute turistice către obiective din Munții Rodopi vor fi create și popularizate în cadrul unui proiect bulgaro-grec numit „Strategii de marketing inteligente pentru turism în zona transfrontalieră”, finanțat prin Programul de cooperare transfrontalieră Interreg V-A Grecia-Bulgaria 2014-2020, transmite Agerpres.

Informația a fost dată publicității după o întâlnire de lucru privind proiectul, găzduită de administrația regională din Smolyan, sudul Bulgariei.


Sursa foto: courtesy of Tripadvisor

În cadrul întâlnirii, hotelieri, ghizi de turism și reprezentanți ai ONG-urilor au propus situri naturale din regiunea Smolyan pentru a fi incluse în trasee.

Dezvoltarea a cel puțin cinci rute noi are ca scop atragerea turiștilor din fluxul de călători în tranzit. Un studiu arată că majoritatea turiștilor care aleg să viziteze regiunea Smolyan sunt atrași de obiective culturale, istorice și naturale. Aproximativ 80% dintre ei își iau informațiile de pe rețelele de socializare.

Viitoarele rute pot atrage turiștii români care merg în Grecia sau muncitorii migranți care se deplasează vara spre sud.

În cadrul proiectului va fi elaborată o strategie pentru dezvoltarea turismului în regiunea Smolyan. Partenerul principal în proiect este regiunea grecească Macedonia orientală și Tracia. Beneficiarii bulgari sunt administrațiile regionale din Haskovo, Kardzhali și Smolyan.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol